Takip Et
  • 11 Haziran 2024, Salı 11:00

ADÜ’de çözüm arayışları

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Hastanesi için planlanan yeni otopark alanı, Rektör Prof. Dr. Bülent Kent ve beraberindeki heyet tarafından incelendi. Otopark, hastanenin acil servisi karşısında yer alacak.

Rektör Prof. Dr. Bülent Kent'e inceleme sırasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Salan, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol, Rektör Danışmanı ve ADÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mücahit Avcil, Genel Sekreter Yardımcısı V. Ramazan Bilir ve İktisadi İşletme Müdürü Ayhan Duman eşlik etti.

Planlanan otopark alanının önemli özelliklerinden biri, güneş enerjisi panelleri ile kendi elektriğini üretecek olması. Rektör Prof. Dr. Bülent Kent, bu projenin üniversitenin çevre dostu yaklaşımına uygun olarak gerçekleştirileceğini belirtti. Kent, çalışmaların üniversitedeki yeşil alanlara zarar vermeden sürdürüleceğini, ayrıca hastane çevresindeki boş ve kullanılmayan alanlara çardaklar yapılıp zeytin ağaçları dikileceğini ifade etti.

Bu yeni otopark projesi, hem üniversite hastanesinin ihtiyaçlarına cevap verecek hem de sürdürülebilir enerji kullanımına katkı sağlayacak şekilde tasarlandığı belirtildi. ADÜ, bu proje ile çevreye duyarlı bir yaklaşım sergileyerek, kampüs alanının verimli ve estetik bir şekilde kullanılmasını hedefliyor. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.