Takip Et

/>

SON DAKİKA

Aydın Tabip Odası'nda yeniden Karagözlü dönemi

11 Nisan 2022, Pazartesi 10:56

     


Aydın Tabip Odası'nın seçimli Olağan Genel Kurulunda, mevcut Başkan Adalet Çıbık aday olmazken, İyi Hekimlik Grubu ile Değişim Grubu’nun listeleri yarıştı. Seçimin galibi Hakan Karagözlü öncülüğündeki İyi Hekimlik Grubu oldu.

Aydın Tabip Odası'nın Genel Kurulu, Cumartesi günü Nevzat Biçer Nikah Salonu’nda yapıldı.

Genel Kurul’da meslektaşlarına seslenen mevcut Başkan Adalet Çıbık, “Pandemi nedeniyle tarihi ertelenen genel kurulumuzu 25 Temmuz 2020 de gerçekleştirdik. 26 Temmuz 2020 de yapılan seçimlerimizin sonucunda da çok değerli büyüğümüz, abimiz Dr. Esat Ülkü’nün başkanlığında yeni bir döneme başladık. Ne yazık ki yeri doldurulamayacak abimiz Dr. Esat Ülkü’yü 13 Ekim 2020 tarihinde Kovid-19’dan kaybettik. Dr. Esat Ülkü ülkemizde tabip odası yönetim kurulu başkanlığı görevindeyken yaşamını Kovid-19’dan kaybeden tek tabip odası başkanı oldu. Bu tarihe kadar kendisini her zaman sevgi, saygı ve minnetle anacak; anısını renkli kişiliğini, hayatımıza kattığı güzelliklerini her zaman yaşatacağız, ruhu şad olsun. Seni hiç unutmayacağız. 25 yıldan beri üyesi olmaktan büyük onur ve gurur duyduğum, çeşitli dönemlerde kurullarında genel sekreterlik dâhil görev aldığım meslek odamın başkanlığına layık görüldüğüm için huzurunuzda yönetim kurulundaki arkadaşlarıma tekrar çok teşekkür ederim. Yasamız gereği benim görev sürem doldu, yapılacak olan seçimde, seçilecek olan arkadaşlara şimdiden başarılar diler, her zaman odamıza katkı sunmak için hazır olduğumu da belirtmek isterim” diye konuştu.

Pazar günü Aydın Tabip Odası binasında çarşaf liste ile yapılan seçimde, Tabip Odası eski Başkanı Hakan Karagözlü liderliğindeki İyi Hekimlik Grubu ile Sibel Yeniocak başkanlığındaki Değişim Grubu yarıştı. Odaya kayıtlı 836 hekimden 335’i sandık başına gitti. 3 oy geçersiz sayılırken, seçimi İyi Hekimlik Grubu kazandı.

Doktor Hakan Karagözlü öncülüğündeki İyi Hekimlik Grubu’nda; Osman Nuri Aydın, Işık Doğan, Hümeyra Durdu, Gürkan Mersin, Hasan Metin Öztürk ve Öngün Şahin yönetim kurulu üyeliklerine seçildi. 2016 ile 2020 yılları arasında başkanlık yapan Hakan Karagözlü, yeniden Aydın Tabip Odası Başkanı oldu. (HAZEL BAYIK)







 
Son Eklenen Haberler