Takip Et
  • 10 Haziran 2024, Pazartesi 13:22

Aydın’da orman yangını tedbirlerine uymayanlara para cezası

ORMAN YANGINI TEDBİRLERİNE UYMAYAN 5 ŞAHSA 10 BİN 260 LİRA CEZA KESİLDİ

Aydın'ın üç ilçesinde orman yangınlarını önleyici tedbirlere uymadığı tespit edilen 5 kişiye, toplam 10 bin 260 TL idari para cezası verildi.

Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla Aydın Valiliği tarafından Orman Yangınlarını Önleyici Tedbirler Genelgesi yayımlandı. Bu genelge doğrultusunda Aydın İl ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ormanlık alanlarda denetimlerini artırdı.

Efeler, Kuyucak ve Koçarlı ilçelerinde yapılan denetimlerde, genelgeye aykırı hareket eden 5 kişi tespit edildi. Her bir kişiye 2 bin 52 TL olmak üzere toplamda 10 bin 260 TL idari para cezası kesildi.

Jandarma ekipleri, vatandaşları orman yangınlarına karşı daha dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarırken, denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti. Ormanlık alanlarda devriye görevlerinin artırılmasıyla, yangın riskinin en aza indirilmesi hedefleniyor.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı, halkın bilinçlendirilmesi ve yangın tedbirlerine uymanın önemini vurgulamak için çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların orman yangınlarını önleyici tedbirlere uymaları ve yangın riskine karşı duyarlı olmaları gerektiği belirtildi. (DUYGU DİLEK)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.