Söke 100. Yıl Atatürk İlkokulu’nun “Geçmişten Günümüze Geleneksel Çocuk Oyunları” projesinin tanıtımına katılan Aydın İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, çocukların oyunlarına eşlik ederek keyifli bir gün geçirdi.
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından geçmişteki çocuk oyunlarının yaşatılmasına yönelik hayata geçirilen ve Türkiye genelinde 11 pilot okuldan biri olan Söke 100. Yıl Atatürk İlkokulu’nda projenin tanıtımı yapıldı. Etkinlik kapsamında ayrıca çocuk oyuncakları müzesi de tanıtıldı. Programa Aydın İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, Söke İlçe Millî Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, şube müdürleri, bazı okul müdürleri ve veliler katıldı.
Okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte; ip atlama, kiremit, yakar top, sek sek, yağ satarım bal satarım, aç kapıyı gibi geleneksel çocuk oyunlarının kurulduğu istasyonları ziyaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Yiğit, miniklere eşlik ederek onların gönlünü aldı.
“Aile Yılı” olması dolayısıyla öğrenci velisi annelerin de çocuklarıyla birlikte oyunlara katıldığı etkinlikte Yiğit, öğrencilerle keyifli dakikalar geçirdi.
Projenin kendisini çocukluğuna götürdüğünü ifade eden Yiğit, şunları söyledi:
“Bu proje, çocuklarımızın hareketli yaşama katkı sağlamasının yanı sıra ailelerin birlikte vakit geçirmesi açısından da çok kıymetli. Bakanlık olarak bu projenin yaygınlaşması yönünde teşviklerimiz ve çalışmalarımız var. Söke 100. Yıl Atatürk İlkokulu’nda ailelerin de projeye ortak olması ve katılım sağlaması çok güzel bir uygulama. Ailelerin dâhil olması, okul-aile birliği açısından da örnek teşkil ediyor. Temennimiz, bu projenin Aydın’daki diğer okullarda da yaygınlaşmasıdır.”
İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, Okul Müdürü Cengiz Dabanoğlu ve projeye katkı sunan öğretmenlere teşekkür ederken, proje kapsamında açılan çocuk oyuncakları müzesini de gezdi. (NECATİ MALDAR)























ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.