Takip Et

SON DAKİKA

Söke Güllübahçe-Bosna Hersek Dostluk Köprüsü Güçleniyor

23 Mayıs 2022, Pazartesi 10:08

     


Söke'nin Güllübahçe Mahallesi ile Kardeş Köy olan Bosna Hersek’in Moscanica Köyü arasında geçtiğimiz aylarda Bosna'da imzalanan protokolün ardından Söke'ye gelen konuk Bosna Hersek heyetinin de katılımı ile dostluk anıtı törenle açıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Güllübahçe Turunçlar Tarihi Çınar’ın yanına yapılan anıtın açılışına AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Veli Devrim Yerli, Söke Belediye Meclis Üyesi Saime Cantürk, AK Parti İlçe Başkanı Sibel Menderes, Güllübahçe Mahalle Muhtarı Yusuf Çam, Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, konuk Bosna-Hersek Heyeti ve vatandaşlar katıldı.

Anıtın açılışında konuşan Güllübahçe Mahalle Muhtarı Yusuf Çam, ”Balkan göçmeni ağırlıklı köyümüz ile bir çok ailenin büyüklerinin mübadele ile geldiği Bosna Hersek de Moscanica köyü arasında kardeş köy olmuştuk. Aramızdaki dostluk köprülerinin sağlamlaştırmak, gelecek nesillere taşımak için bir benzerinin de Moscanica da bulunan anıtı Güllübahçe de hayata geçirmekten mutluyuz” dedi. (NECATİ MALDAR)







 
Son Eklenen Haberler