Söke’nin Sofular Mahallesi’nde planlanan Kül Düzenli Depolama Tesisi projesine karşı izlenecek yol haritasının görüşüldüğü geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi.
Toplantıya SÖKEÇEP adına Yavuz Abrinç, TEMA Vakfı adına Ömriye Demirkol, EKODOSD’dan Bahattin Sürücü, Dr. Varol Aydın, Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Çıtak, Sofular Muhtarı Veli Kurt, çevre köylerden 16 muhtar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Dr. Varol Aydın, ÇED süreci ve projenin çevresel etkileri hakkında bilgilendirme yaparak hukuki süreç ve vatandaşların itiraz haklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
SÖKEÇEP adına konuşan Yavuz Abrinç, 5 Ağustos’a kadar köylerde bilgilendirme çalışmaları yapılacağını, broşürler hazırlanacağını ve STK’lar ile siyasi partilerin sürece dahil edileceğini belirtti.
Katılımcılar, Sofular ve çevresinin doğal yapısının korunması gerektiğini vurgulayarak ortak mücadele kararlılığını yineledi. Toplantı, 5 Ağustos’ta yapılacak Halkın Katılımı Toplantısı’na güçlü katılım çağrısıyla sona erdi. (HABER MERKEZİ)























ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.