• 18 Mayıs 2026, Pazartesi 09:00

Söke’de Karadenizliler yayla coşkusunu yaşadı

Söke de Karadenizliler Yayla  Coşkusunu Yaşadı

Karadeniz kültürünün bir parçası olan yayla şenlikleri, Söke’de Ovacık Yaylası’nda gerçekleştirildi.

Söke’de bu yıl 21’incisi düzenlenen Karadeniz Yayla Şenliği, vatandaşların yoğun katılımıyla coşku içinde gerçekleştirildi.

Söke Ağaçlı Mahallesi Ovacık Yaylası’nda düzenlenen şenlikte Karadeniz kültürüne ait horonlar, kemençeler, Karadeniz türküleri ve yöresel lezzetler bir araya geldi.

Söke Karadenizliler Derneği ile Kuşadası Karadeniz Kültür ve Folklor Derneği tarafından organize edilen etkinlik, renkli görüntülere sahne olurken katılımın yüksek olması dikkat çekti.

Yöresel kıyafetlerini giyen Karadenizli vatandaşlar, tulum ve kemençe eşliğinde horon oynayarak doyasıya eğlendi. Şenlik alanında kurulan stantlarda Karadeniz’e özgü yemekler ve el emeği ürünler vatandaşların beğenisine sunulurken, gün boyu süren etkinlikte birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Şenliğe Söke Kaymakamı Ali Akça, Söke Belediye Başkan Vekili Haşim Çiftçi, Söke Belediye Başkan Yardımcıları Murat Günal ve Necmettin Aka, AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem, AK Parti Söke İlçe Başkanı Mehmet Saki Oğuz, Söke Ticaret Odası Başkanı Metin Sakalar, Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenlikte konuşan Söke Karadenizliler Derneği Başkanı Salih Çelik, “Bu yıl 21’incisini düzenlediğimiz Karadeniz Yayla Şenliğimize hepiniz hoş geldiniz. Karadeniz kültürünü, dostluğunu, horonunu ve birlik beraberlik ruhunu yaşatmak adına bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu güzel organizasyonda emeği geçen yönetim kurulu üyelerimize, sponsorlarımıza ve sanatçılarımıza teşekkür ediyoruz. Şenliğin düzenlenmesinde bize büyük destek veren başta Söke Belediyesi olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz” dedi.

Kuşadası Karadeniz Kültür ve Folklor Derneği Başkanı Fehmi Orhan ise yaptığı konuşmada, “Söke Ovacık Yaylası’nda bu organizasyonu 21’inci kez düzenlemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün burada kendi şivenizle, kendi yemeklerinizle hemşehrileriniz ve misafirlerinizle birlikte doyasıya güzel bir gün geçirmenizi diliyorum” ifadelerini kullandı.

Karadenizli olan Söke Kaymakamı Ali Akça da şenliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin kültürel dayanışmayı güçlendirdiğini söyledi. (NECATİ MALDAR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.