AyFm 100.5
  • 16 Şubat 2026, Pazartesi 19:33

Akçaalan’dan Çerçioğlu ve Arıkan’a Millet Bahçesi Tepkisi

CHP Aydın İl Disiplin Kurulu Üyesi Dursun Evren Akçaalan, Söke Atatürk Parkı’nın “Millet Bahçesi”ne dönüştürülmesine yönelik girişimlere sert tepki gösterdi. Akçaalan, yaptığı yazılı açıklamada Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Söke Belediye Başkanı Mustafa Arıkan’ı eleştirdi.

Akçaalan, açıklamasında, “Seçmenin gönlünden çıkanlar, seçenin gözüne girmeye çalışıyor” ifadelerini kullanarak, Çerçioğlu’nun siyasi duruşunda değişiklik yaşadığını öne sürdü. Alınan kararların hizmet odaklı olmadığını savunan Akçaalan, söz konusu adımın siyasi gerekçelerle atıldığını iddia etti.

Söke’nin öncelikli sorunlarının farklı alanlarda yoğunlaştığını belirten Akçaalan, ilçede altyapı, yol ve çevre sorunlarının çözüm beklediğini kaydetti. Bağarası, Sarıkemer ve Güllübahçe mahallelerinde arıtma tesislerinin yapılması gerektiğini vurgulayan Akçaalan, Atburgazı Mahallesi’nin kanalizasyon altyapısının tamamlanması, su sorununun giderilmesi ve temizlik hizmetlerinin düzenli yürütülmesi çağrısında bulundu.

Söke Atatürk Parkı’nın adının değiştirilmesine karşı olduklarını ifade eden Akçaalan, Kurtuluş Savaşı’nın lideri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan bir parkta böyle bir değişikliğin doğru olmadığını savundu.

Akçaalan, açıklamasının sonunda yetkililere “algı siyaseti yapılmaması” ve “halkın hassasiyetlerinin gözetilmesi” çağrısında bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.