Takip Et

/>

SON DAKİKA

Kalınomuz, açtı ağzını yumdu gözünü

10 Temmuz 2014, Perşembe 14:56

     


Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, “Beni yok etmek için deklarasyon yayınlayanlar, öncelikle 255 bin kişinin yaşadığı ilçede sivrisinekleri yok etsin” dedi.

CHP Efeler İlçe Yönetimi'nin düşmesinde rol oynadığı iddia edilen CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile iddialara cevap verirken, önemli açıklamalar yaptı.

CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, yaptığı açıklamada, “Efeler İlçe Yönetimi'ni bizim görevden almamız söz konusu değildir. İlçe teşkilatı görevden alınmamış, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından görevden düşürülmüştür. Gerekçesi de 7 kişinin görevinden istifa etmesi ve istifa dilekçelerinde bulunan gerekçelerdir. Bunu benim yaptırmam söz konusu olamaz, bunu İl Yönetimi olarak yapmak istesek daha önce gerçekleştirebilirdik” dedi.

"İNCİ'NİN HAKSIZ OLDUĞUNUN KARARI VERİLDİ"

İstifalar nedeniyle Genel Merkez'de Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) çağrıldıklarını belirten Barkan Kalınomuz, Efeler İlçe Başkanı İnci ile ilgili, "İlçe Başkanı Bayram İnci ile birlikte 5 kişi olarak çağrıldığımız Genel Merkez'de, istifaları nedeniyle Disiplin Kurulu'na sevk edilen Lütfiye Girgin ve Emir Yeşilyurt için çıkan kararda İlçe Başkanı Bayram İnci’nin haksız olduğunun kararı verilmiştir. Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi tarafından genel ahlak kurallarına uymadığı için alınan kararla 3 bin kişinin önünde ihraç ediliyorsun. Sen dernekçiliği yapamazken, teşkilatçılığı nasıl yapacaksın? Bu bir tescildir” ifadelerini kullandı.

"BURASI SÜPÜRGECİLER DERNEĞİ DEĞİL"

Açıklamalarına devam eden Kalınomuz, “Genel Merkez tarafından gelen para, İl ve İlçe Başkanlığı'nın hesabına gelir. Peki Efeler İlçe Teşkilatı'nın hesabı var mı? Yok. Bugün beni eleştiren ve haksızlık yaptığımı iddia eden Efeler Belediye Meclis Üyeleri'nden biri, verdiği bağış için karşılığında makbuz alamıyor ve ifade tutanağı da burada. Hangi gerekçeyle verildi? Umurlu Belde Örgütü'ne borcumdan dolayı verdim. Gelen para nereye gider, bu para cepte demektir. Biz 255 bin nüfuslu Efeler örgütünü yönetmeye talibiz, bizim her şeyimiz kurumsal olmalı. Burası süpürgeciler derneği değil, burası Atatürk'ün kurduğu bir partinin 255 bin nüfuslu bir partidir. Bu yüzden bu işleri yaparken usulüne uygun olarak yapmak zorundasın” diye konuştu.

"DEKLARASYON İÇİN ''MECBUR KALDIK' DİYENLER VAR"

Basın açıklaması yayınlayan Belediye Meclisi Üyeleri haberlerine eleştiren Başkan Kalınomuz, “Efeler Belediye Meclisi Üyesi arkadaşlarımın işi, bir partinin il başkanını parti ahlakı ve edebi dışında tartışmak ve deklarasyon yayınlamak değildir. Keşke bu yayınlamış olduğunuz deklarasyon kendi hür iradenizle olsaydı. Bu deklarasyonu yayınladıktan sonra telefon açarak 'mecbur kaldık' diyenler var. Ben onların bir kısmını kendi vicdanımda affediyorum. Bunların yapmış olduğu basın açıklaması doğru bir basın açıklaması değildir. Bir siyasi partinin il başkanı yetkili kurumlarda tartışılır. Danışma Kurulu toplantısı yapılır, çıkarsın kürsüye söylersin. Bu yapılanlar doğru değildir. Bana karşı linç kampanyası başlatanlar, beni yok etmek için deklarasyon yayınlayanlar, öncelikle 255 bin kişinin yaşadığı ilçede sivrisinekleri yok etsin” dedi.

“BENİM İYİ BİR YETENEĞİM VAR”

Kalınomuz, açıklamasını şöyle tamamladı; "Benim ağzımdan kimse şimdiye kadar bir şey duymadı ve şimdiye kadar şahsıma yapılan eleştiriler konusunda hiç sesimi çıkarmadım. Benim kendimi savunabilecek kadar iyi bir yeteneğim var. Bu yeteneğimi harekete geçirmeyeyim, eğer bunu geçirirsem burada kimseyi barındırmam. Ben bu partinin il başkanıyım. İl başkanına saygı göstermememin ne olduğunu öğretirim.” (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler