Takip Et

SON DAKİKA

"İktidarın ofsaytına düşmemeliyiz"

2 Aralık 2021, Perşembe 16:47

     


Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, tvDEN'de Gazeteci Emin Aydın'ın hazırlayıp sunduğu Emin Aydın'la Baş Başa programının konuğu oldu. Daha önce tvDEN'de yaptığı ofsayt açıklamasının tüm Türkiye'de ve dünyada gündem olduğunu belirten Sarıgül, "İktidarın ofsaytına düşmemeliyiz” dedi.

tvDEN ekranlarında haftaiçi her gün yayınlanan Baş Başa programının konuğu olan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Baş Başa programında yaptığı ofsayt açıklamasıyla ülke gündemine düşen Sarıgül, “Biliyorsunuz geçen yaptığımız programda ofsayt konusu olay olmuştu. O başarı sizin başarınız, benim başarım değil. Siz o anda benim üzerime geldiniz çok sorular sordunuz. Ben de Türkiye Değişim Partisi’nin belli ilkleri yapması gerektiğini, Türkiye Değişim Partisi’nin bir düşünce reformu yapması gerektiğini söyledim. O düşünce reformlarından bir tanesi de örneğin hızlı, enerjik, dinamik futbol dedim. Şöyle bir şey düşünün bir çizgi çekiyorsunuz, yarım metre ayağınız içeride diye o emek boşa gidiyor ve o gol sayılmıyor. Maça gidenler çok fazla gol görmek için o heyecanı yaşamak için gider. Siz 1-0 lık maçtan mı çok keyif alırsınız 3-3 lük maçtan mı çok keyif alırsınız? O gün konuştuğumuz zaman bir anda düştü. Bazı dostlar sağ olsunlar biraz ironi yaparak yaklaştılar. Daha sonraki aşamada Fransızlar açıklama yaptılar. Dediler ki ofsayt mutlaka kaldırılmalı. Bir de benim söylediğimin bir altyapısı var. Ben futbolun içerisinde uzun yıllar bulundum. Şişli Gençlerbirliği Spor Kulübü’nü kurdum. Faruk Süren başkanımızın başkan olduğu Galatasaray'da ben 4 sene yöneticilik yaptım, 4 sene de üst üste şampiyon olduk. Bu konudaki kararı Türkiye parlamentosu vermeyecek. Ofsaydın kalkması uluslararası karara bağlıdır. Kim verecek bu kararı? UEFA verecek. Nitekim UEFA’da bu tartışılıyor nasıl yapalım diye. Daha önce önemli bir oyuncu Van Basten bu konuyu gündeme getirmişti ve ofsaydın mutlaka kalkması gerektiğini söylemişti. Ofsayt konusunda en büyük başarıyı büyük primi siz elde ettiniz. Ben gittiğim zaman Ordu'da Trabzon'da Şanlıurfa'da bana, 'Aydın’da bir ofsayt açıklaması yaptın, Türkiye’nin gündemine oturdu. Biz de şimdi yayında böyle bir şey bekliyoruz' dediler. Ben de onlara bu benim başarım değil oradaki kardeşimizin bir gazetecilik başarısı, bütün nezaketiyle beni köşeye sıkıştırdı dedim” ifadesini kullandı.

“BİZ EKONOMİYİ İŞİN EHLİ İNSANLARA VERECEĞİZ”

Gazeteci Emin Aydın’ın, "Siyaset çok hareketli günler geçiriyor. Biliyorsunuz gece yarısı maliye bakanımız değişti. Siz genel gündemi nasıl değerlendiriyorsunuz? Dolarizasyona bağlı bir ekonomimiz var, kur yükselince her şey yükseliyor. Türkiye Değişim Partisi olarak bu konuda çözüm önerileriniz nelerdir?" sorusuna Sarıgül, “Bu konuda son derece üzüntülüyüz. Bir kere ekonomide mucize model ve mucize adam diye bir şey yok. Ekonomide evrensel hukuk kuralları var. Evrensel hukuk kurallarına uymalısınız ki yatırım gelmeli. Son 10 yılda gelir gider dengemizin ne kadar bozulduğu ortada. Vatandaşın borcu 19 yılda 139 misli artmış. Şu anda 30 milyona yaklaşmış yoksul yurttaşlarımızın durumu. 10 milyonun üzerinde de işsiz yurttaşımız var. Bütün bunları çözmemizin yolu ekonomiyi işin ehli insanlara vermek. Rahmetli Bülent Ecevit benim Başbakanımdı. Hazineye bir tek gün Başbakan olarak karışmazdı. Hazineye hiçbir zaman bir siyasi atama, siyasi şey göndermezdi. Derdi ki 'Hazine bağımsızdı' Son 2 yılda gece yarısı operasyonlarıyla 4 tane Hazine Başkanı değişince hiç kimsenin Türkiye’deki ekonomiye güveni kalmıyor. Biz ekonomiyi işin ehli insanlara vereceğiz. Ekonomiye Türkiye Değişim Partisi iktidarında kesinlikle müdahale etmeyeceğiz. Bizim maliye B-bakanımızı bu ay içerisinde kamuoyuyla buluşturacağız. Biz Türkiye Değişim Partisi olarak şu mantıktayız, her şeyi Genel Başkan bilecek, her şeyi İl Başkanı bilecek diye bir kaide yok. Bizim görevimiz en iyi bilenlerle çalışmak. Siz burada tek başınıza bu yayını yapamazsınız. Rejide, kamerada arkadaşlarımız var, bu yayını organize eden konuk davet eden arkadaşlarımız var, bir bütün. Başarı ayrıntıdadır, reji yoksa siz başarılı olamazsınız” yanıtını verdi.

"TÜRKİYE'Yİ HUZURSUZ YAPAN İSRAİL, İNGİLTERE VE AMERİKA"

Sarıgül, “Türkiye stratejik bir bölge. Türkiye’yi huzursuz yapan İsrail, İngiltere ve Amerika. Özellikle İngiltere’nin uzun yıllardan beri Türkiye üzerinde oynadığı oyunlar var. Bugün Türkiye’de terör sorunu varsa o terör sorununun 3 tane bacağı var; İngiltere, İsrail ve Amerika. Türkiye Değişim Partisi iktidarında bunların hepsi ile görüşülecek ve denilecek ki 'Türkiye’den elinizi çekin' Türkiye Değişim Partisi tam bağımsızlık diyen bir Türkiye’dir, Atatürk milliyetçiliğini savunan bir siyasi partidir. Türkiye Cumhuriyeti topraklarına Türkiye Değişim Partisi iktidarında ne ekilip ne biçilmeyeceği kararını Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği değil Türkiye Cumhuriyeti’nin parlamentosu karar verecektir. Türkiye Değişim Partisi iktidarında her ülke ile görüşürüz. En düşman olduğumuz ülke ile bile görüşürüz. Ne görüşürüz? Onlar kendi ülkelerinin şartlarını koşullarını konuşur, biz de Türkiye Cumhuriyeti’nin şartlarını ve koşullarını konuşuruz ve aynen şunu söyleriz; atalarımızın dedelerimizin bize bıraktığı Misak-ı Milli hudutları içerisindeki topraklarımıza karışmayın, burada kesinlikle toprak bütünlüğümüze müdahale ettirmeyiz. Bizim de hiç kimsenin toprağında gözümüz olmaz” dedi.

"TÜRKİYE'DEKİ BEYİN GÖÇÜNÜ ÖNLEMEMİZ LAZIM"

İşsizlik hakkında konuşan Sarıgül, “Gençler arasında büyük bir işsizlik var. İşçi gençlerimiz var, köylü gençlerimiz var, esnaf gençlerimiz var, öğrenci gençlerimiz var. Hepsinin derdi farklı. Hele işsiz gençlerimizin derdi son derece farklı. Geçim sıkıntısı ve yoksulluk hat safhada. Bugün bakıyorsunuz öğrenci gençlerimiz büyük mücadele verip üniversiteye gidince hemen yazıyor 'Kredi ve Yurtlar Kurumu’na hoş geldiniz' Bu doğru bir şey değil. Biz Türkiye Değişim Partisi iktidarında o Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun adını Öğrenci Ağırlama Merkezleri olarak değiştireceğiz. Bir de beyin göçünü önlemek için Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak Türkiye Değişim Partisi iktidarında o gençlerimiz üniversiteyi bitirene kadar onlardan bir tek kuruş para almamamız lazım. Aynı zamanda üniversitedeki gençlere beyin göçünü önlemek için araştırma ve geliştirme olanakları sağlamamız lazım" diye konuştu.

"TARIMI ÖN PLANA ÇIKARACAĞIZ"

Tarımın önemine dikkat çeken Sarıgül, "Türkiye’nin geleceği tarımdır. Çiftçi gençlerin geleceğini planlamak için Meslek Yüksekokullarını açmamız lazım. Planlama yapıp gençleri ülkenin ihtiyacına göre yönlendirmemiz lazım. Siz şimdi pırlantadan, yattan, jetten vergi almıyorsunuz ama çiftçimizin kullandığı mazottan, gübreden vergi alıyorsunuz. Esas almaman gereken bizim çiftçilerimiz. Biz çiftçilerimize destek vermezsek köydeki gençlerimiz paramparça olur ve büyük bir sosyal sıkıntı ile karşı karşıya kalır. Biz tarıma çok önem vereceğiz. Tarımı mutlaka ön plana çıkaracağız”dedi.

"ASGARİ ÜCRETİN EN AZ BEŞ BİN LİRA OLMASI LAZIM"

Asgari ücretle ilgili konuşan Sarıgül, “Biz iktidarda olsaydık ekonomik ve sosyal konseyi toplardık. Bu ekonomik ve sosyal konseyde bütün işçi temsilcilerimiz, bütün işveren temsilcilerimiz, odalar, parlamentoda grubu bulunan partilerden birer tane temsilci olurdu. Üç tane uluslararası araştırma kuruluşlarına yeminli bir asgari ücret çalışması yaptırırdık. Dört kişilik bir ailenin ne kadar asgari ücret alması lazım ki yaşamını idame ettirebilsin. Biz gerçekçi bir siyasi partiyiz. O araştırma sonuçlarını masaya koyardık ve ekonomik sosyal konseyin görüşünü alarak doğru karar neyse onu verirdik. Bugünkü şartlarda asgari ücretten vergi alınmadığı takdirde en az beş bin lira yapmamız lazım ki yurttaşlarımız bir nefes alabilsinler” dedi.

"İŞSİZLİĞİ KONUŞMAMIZ GEREKİRKEN İTTİFAKLARI KONUŞUYORUZ"

Gazeteci Emin Aydın’ın "Size frikik veren, gelin ittifak kuralım diyen bir parti var mı?" sorusuna Sarıgül, “Bunlar için daha erken. Bizim şu anda gerçekten konuşmamız gereken iktidarın taktiklerine, iktidarın ofsayt taktiklerine düşmemek. Seçime bir buçuk yıl varken Türkiye ne konuşuyor ? Acaba ittifak kim kimle olacak, hangi partinin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak. Daha seçimlere bir buçuk sene var yine biz bunları konuşuyoruz. Şu anda konuşmamız gereken işsizliği, geçim sıkıntısını, yoksulluğu, tarım ve hayvancılığı, öğretmen arkadaşlarımızın durumunu konuşmuyoruz, 3600 ek göstergeden bekleyen emniyet mensubu arkadaşlarımız var onların sorunlarını, sağlık çalışanlarının sorunlarını konuşmuyoruz. Neyi konuşuyoruz acaba kim kimle ittifak yapacak" diye konuştu.

"AMPULÜN DEĞİŞMESİ LAZIM"

AK Parti'nin yorulduğunu belirten Sarıgül, "AK Parti yoruldu, AK Parti'nin gitme zamanı geldi. İktidarlar mevsim gibidir, iktidarın değişmesi gerekir. Ampuller ömür boyu yaşamaz. Ampullerin değişme zamanı geldi. Dairdeki ampulü değiştirmezsek daire yanar. Daireyi kurtaramazsak bina yanar, binayı kurtaramazsak mahalle yanar. O nedenle ampulleri saygıyla sevgiyle değiştirecek olan parti TDP'dir. TDP ülkenin umududur" dedi.

"ENGELLİLER BAKANLIĞININ KURULMASINI TALEP EDİYORUZ"

Engelliler Bakanlığının kurulması gerektiğini ifade eden Sarıgül, "Bu hafta Engelliler Haftası. 12.5 milyon engellimiz var. O engelliler paramparça ve perişan. Omurilik Felçler Derneği var, Zihinsel Engelliler Derneği var, Bedensel Engelliler Derneği var, İşitme Engelliler Derneği var, Görme Engelliler Derneği var, Down Sendromlu, otizmli çocuklar var. Türkiye Değişim Partisi iktidarında bu engelli kardeşlerimizin sorunlarını bir Genel Müdürlükle çözemeyiz mutlaka Engelliler Bakanlığı’nın kurulmasını talep ediyoruz” ifadesini kullandı. (ELİF DUMAOĞLU) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler