Takip Et

SON DAKİKA

İftarlık Gazoz izdiham bekliyor

14 Şubat 2016, Pazar 11:39

     


Yönetmen Yüksel Aksu'nın kendi yaşam öyküsünden ve gerçek olaylardan esinlendiği, 1970’li yılların Ege topraklarını konu alan ‘İftarlık Gazoz’ filminin Aydın Galasına oyuncularla birlikte katılan Yüksel Aksu, “Film Ege topraklarında çekildi ve buranın insanını konu alıyor. Dolayısıyla Ege’de filmimize yoğunluk değil, izdiham bekliyoruz” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ)

Cem Yılmaz ve Berat Efe Parlar'ın başrollerini paylaştığı, 29 Ocak'ta vizyona giren İftarlık Gazoz filminin Aydın özel gösterimi, Forum Aydın Alışveriş Merkezi’nde bulunan Cinamaximum’da gerçekleşti. Filmin Aydın’daki özel gösterimine, Yönetmen Yüksel Aksu, Başrolü Cem Yılmaz ile paylaşan çocuk oyuncu Berat Efe Parlar ile diğer oyuncular, Aydın’daki oda başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, kurum ve kuruluş amirleri, Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyeleri, Forum Aydın yönetimi ve çok sayıda davetli katıldı.

Film gösteriminin ardından ayakta alkışlanan yönetmen ve oyuncular, vatandaşlarla sohbet ederek, merak edilenleri cevapladı. Aksu, filmin izlenme oranlarından memnun olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

“Komedi diye filmi izlemeye gelenler, ağlayarak salondan ayrılıyorlar. Özel bir film yaptığımıza inanıyorum. Yine bir Ege hikayesi. Bu sefer bir Ege komedisi değil, bir Ege destanı. 1970’li yıllarda geçen bir hikaye. Benim çocukluğum Aydın Köşk'te geçti. Hikayede geçen o gazozcuyu da tanıyorum. Biraz önce Köşk'ten geçiyordum. Filmde bir sahne var 1974'te Dünya Kupası, onu ben Köşk'ün çarşısında izlemiştim küçükken. Onunla hatıralarım canlanıyor. Bu bir Ege filmi olduğu kadar bir Aydın filmidir. Herkesin seyretmesini tavsiye ediyorum."

“EFE FİLMİ YAPMAK İSTİYORUM

Oyuncu Kenan İmirzalıoğlu ile görüşmelerinde, İmirzalıoğlu’nun kendisinden efe filmi istediğini belirten Aksu, şöyle devam etti:

“Aydın'da efe, zeybek hikayesi olan bir film yapmayı çok istiyorum. Ben en çok Egelilerin kendi kültürüne fazla önem vermemelerinden oldukça şikayetçiyim. Aydın'da bu durum nasıl bilemem. Bir zeybek, efe, Çete Ayşe filminin, Atçalı Kel Memed, Yörük Ali, Çakıcı, Menderes gibi binlerce konusu olan bir coğrafya ama açıkçası önderlik dediğimiz, Kültür Müdürlüğü olur, belediye olur, sanayiciler olur biraz onların kendi sanatçılarına yönelik projelendirmenizle gerekli. Efelik filmi çekmek için çok ciddi bir maddi güç gerekli. Kostümleri diktireceksiniz, körüklü çizmeler, çakşır, çarık, at heybe, semer, dönem evleri gibi ciddi bir ekonomi gerekli. İlgi göreceğine eminim. Türkiye bu şeyleri özledi.” (GAMZE KORKMAZ)







 
Son Eklenen Haberler