Takip Et

/>

SON DAKİKA

“Fırıncıların dayanacak gücü kalmadı”

25 Kasım 2021, Perşembe 17:25

     


Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, “Girdi maliyetlerindeki aşırı artış karşısında fırıncıların artık dayanacak gücü kalmadı. Bu nedenle Aydın’ın birçok ilçesinde uygulanan 230 gram ekmek fiyatı 2 lira 50 kuruş tarifesi, merkez ilçemiz Efeler’de yarından itibaren uygulanacak” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Son dönemlerde akaryakıt, un, maya ve diğer girdi maliyetleri nedeniyle zam kararının Efeler İlçesi’nde de yarından itibaren geçerli olacağını kaydeden Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, fırıncı esnafının bu zamma mecbur olduğunu belirtti.

Aydın Esnaf Odaları Birliği, Ticaret Odası ve fırıncı esnafı ile yapılan toplantılar sonrası 230 gram ekmeğin 2 lira 50 kuruş, 460 gram ekmeğin de 5 lira olarak satılması kararlaştırıldığını söyleyen Başkan Akdağ, “Yaklaşık 1 ay önce simit fiyatları ile ilgili zam kararı alınmıştı ve uygulanmaya başladı. Son dönemlerdeki fahiş fiyat artıları, fırıncı esnafımızı zorlamaya başladı. Artık fırıncıların dayanacak gücü kalmadı. Bu nedenle yarından itibaren zamlı fiyat tarifesi Efeler’de de uygulanmaya başlayacak. 230 gram ekmek 2 lira 50 kuruş, 460 gram ekmek 5 liradan diğer ilçelerimiz uygulamaya geçmişti” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler