Takip Et

Sigaraya zam geliyor!

Sigara tiryakilerini etkileyecek bir haber geldi. Yılbaşında ÖTV artışıyla beraber sigara ve alkol fiyatlarında artış bekleniyor.

SİGARA FİYATLARINA YILBAŞI ZAMMI GELİYOR!

Sigara tiryakilerini etkileyecek bir haber geldi. Yılbaşında ÖTV artışıyla beraber sigara ve alkol fiyatlarında artış bekleniyor. Özellikle en ucuz sigara fiyatlarının değişeceği öngörülüyor. İşte detaylar...

EN UCUZ SİGARA FİYATI NE KADAR OLACAK?

Sigara ve alkol ürünlerine altı aylık periyotlarla ÜFE zam uygulanıyor. Temmuz ayından bu yana yüzde 14 seviyesinde olan ÜFE'nin, yıl sonunda yüzde 16'ya yükselmesi öngörülüyor. Bu durum, sigara fiyatlarına yaklaşık 5 TL'lik bir zam getirebilir. Beklenen bu artışla, en ucuz sigara fiyatının 52 TL civarında olması bekleniyor.

SİGARADA UYGULANAN VERGİ ÇEŞİTLERİ

Habertürk'ten Rahim Ak'ın haberine göre sigarada üç ayrı vergi türü bulunuyor. Şu anki durumda, her bir dal için 1.1114 TL asgari maktu vergi, paket başına 1.1043 TL maktu vergi ve yüzde 63'lük bir nispi vergi uygulanıyor.

ÖTV ARTIŞI VE YENİ FİYATLAR

6 aylık ÜFE'nin en az yüzde 16 olması durumunda, paket başına asgari maktu vergi 25,78 TL'ye, maktu vergi ise 1,28 TL'ye çıkacak. Buna göre ÖTV'nin en az 27 lira 6 kuruş olması bekleniyor. Toplam vergi tutarının 42,96 TL olacağı öngörülüyor. KDV dâhil edildiğinde, en ucuz sigara fiyatının 45 TL'den 51,5 TL'ye yükseltilmesi gerekeceği belirtiliyor. Şu anda 45 TL'den satılan en ucuz sigaranın maliyetinin 60-65 TL'ye çıkması olasılıklar arasında yer alıyor. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.