Takip Et

/>

SON DAKİKA

Emekliler bu kez sevinecek: Canlı yayında açıklandı

11 Şubat 2024, Pazar 13:57
Son güncelleme: 11 Şubat 2024, Pazar 14:26

     


Çalışmaların tamamlandığı ve formüllerin netleştiği belirtilen ikramiye zammında, en düşük emekli maaşı olan 10 bin liraya yükseltilmesi gündemde.

2024'ü "emekliler yılı" ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, maaşlara yapılan zammın ardından bayram ikramiyelerinde de artışa gidileceğini müjdeledi.

İkramiyelerin en düşük emekli maaşı olan 10 bin liraya yükseltilmesi için çalışmalar başlatıldı.


SİNYAL VERDİ

Geçtiğimiz günlerdeyse Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan emekli ikramiyeleri artış sinyali şu sözlerle geldi: “Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanımızla bir araya gelip görüşeceğiz, gerekli değerlendirmeleri yaparak Cumhurbaşkanımızın takdirine sunup talimatları doğrultusunda gerekli çalışmaları, adımları atarız.

Biz hükümet olarak bu adımı atmaya hazırız. Çalışmalara kısa sürede başlayabiliriz.”


KRİTİK DETAYI AÇIKLADI

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, emeklileri heyecanlandıracak önemli bir rakamı ortaya koydu. Bu gelişmenin ardından milyonlarca emekli, bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağını merak etmeye başladı.

Son dönemde, masada iki farklı formül konuşuluyor. İlk seçenek, emekli ikramiyelerine %49,25 oranında bir artış yaparak 3 bin seviyesine çıkarmak. Diğer seçenek ise Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinde olduğu gibi %150 artışla 5 bin TL seviyesine yükseltmek.

SGK Uzmanı Emin Yılmaz ise henüz kimse tarafından bilinmeyen önemli bir detayı açıkladı.

Yılmaz, canlı yayında dikkat çekici bir detayı paylaşarak, "taban aylık" konusuna vurgu yaptı. "Taban aylık", yani asgari emekli maaşı olan 10 bin TL'nin sabitlenmesi gerektiğini belirtti. 

Örneğin, Temmuz'da taban aylığına bir zam yapılması gerektiğini söylediklerini ve bu zammın önceden gerçekleştirilmesi durumunda 15 bin TL'lik bir taban aylığı oluşacağını ve buna bağlı olarak bayram ikramiyesinin 7 bin 500 TL olacağını açıkladı. Ancak en muhtemel senaryonun 5 bin TL olacağını tahmin ettiğini dile getirdi.

Emin Yılmaz, emekli maaşlarındaki planı da açıkladı. 2023'te küçükbaş kurbanlık için 7 bin TL, büyükbaş kurbanlık için ise 7 hisse üzerinden değerlendirme yapılıyor ve bir hissenin 12 bin TL'ye tekabül ettiğini belirtti. Dolayısıyla bayram ikramiyesinin minimum bu seviyelere çıkarılması gerektiğini de ifade etti.

Milyonlarca emekli, Mart ayındaki artışla birlikte bayram ikramiyesini almayı bekliyor. (HABER MERKEZİ)

 

OKUMAK İSTEDİĞİNİZ HABERE TIKLAYIN







 
Son Eklenen Haberler