Takip Et

SON DAKİKA

ADÜ Veteriner Fakültesi’nde Mezuniyet Töreni gerçekleşti

19 Mayıs 2023, Cuma 14:20

     


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Veteriner Fakültesi 2022-2023 Yılı Eğitim-Öğretim Dönemi Mezuniyet ve Meslek Yemini Töreni gerçekleştirildi.

Mezuniyet törenine, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in yanı sıra Aydın Vali Yardımcısı ve Efeler Kaymakamı İlker Arıkan, Köşk Belediye Başkanı Vet. Hekim Nuri Güler, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Nuh Kılıç, Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cavit Kum, Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, Aydın İl Tarım Ve Orman Md. Yrd. Hamit Eray Yeşilçayır, Aydın Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Vet. Hekim Cemil Şahin, İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Vet. Hekim Selim Özkan, Aydın Efeler İlçe Tarım Ve Orman Müdürü Mehmet Esen, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Ahmet Gezman, Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Ulutaş, Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Göksel Erbaş, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

“VETERİNER FAKÜLTELERİ İÇERİSİNDE İLK 5’TEKİ KONUMU İLE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİBİZ”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cavit Kum, “Fakültemiz, ülkemizde bulunan aktif 29 Veteriner Fakültesi içerisinde 2022 yılında ilk 5’teki konumu ile önemli bir yere sahiptir. Öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısı, genç ve dinamik yapısı, taşıdığı vizyonu ve misyonu ile siz öğrencilerimizle birlikte, tüm akademik ve idari kadrosuyla bütünleşik, birleştirici, katılımcı bir eğitim-öğretim programını kendisine, hedef edinmiştir” dedi.

Öğrencilerin, güçlü kişiliğe, yeterli mesleki bilgi ve beceriye sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Cavit Kum, “ Temennimiz Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışır, sizleri yetiştiren ailelerinize bağlı, mesleğinde ve sosyal hayatında başarılı Veteriner Hekimler olmanızdır. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı çağdaş bir yaşam tarzıyla çevrenize örnek olunuz. Veteriner Hekimlik mesleği devamlı emek ister, emeğinizi esirgemeyiniz” sözlerinin ardından mezun öğrencileri tebrik ederek konuşmasına son verdi.

“VETERİNER HEKİMLİK MESLEĞİ YEGANE MESLEKTİR DERKEN HAMASET YAPMIYORUZ”

Törende konuşma yapan Aydın Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Şahin, “Veteriner Hekimlik mesleği, benzeri olmayan yegane meslektir derken hamaset yapmıyoruz. Dünya üzerinde, gıda güvenilirliği, gıda sağlığı, çevre sağlığı hayvan ve halk sağlığı alanlarının tümünde birden hizmet veren tek meslek Veteriner Hekimliktir. Bunca zorluk sonrasında mezun olarak bu güzel tablonun oluşmasını sağlayan sizlerin büyük başarısı her türlü takdirin üzerindedir, sizleri ayakta alkışlıyorum. Bu zorlu ve kutlu Veteriner Hekimlik yolunda, yolunuz açık, vicdanınız daima yol arkadaşınız olsun. Sizleri saygıyla, sevgiyle selamlıyorum” dedi.

“SORUMLULUĞUNUZ BÜYÜK”

Konuşmasına öğrencilerin mesleki yeminlerini ederek önemli bir başlangıca imza attıklarını belirterek başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Bugün inşallah, ülkemizin en güzide okulları arasında yer alan fakültemizde yemin ederek, mesleğinizde ayrı bir sorumluluğu da üstlenmiş bulunuyorsunuz. Mesleğinizin bilimsel ve etik değerlerinin, vicdani hükümlülüklerinin farkında olan birer ‘Veteriner Hekim’ olarak bundan sonraki yaşamınızda sizlere başarılar diliyorum” dedi.

Öğrencilere bundan sonraki süreç için kendilerine uygun ve doğru hedefler koymaları tavsiyesinde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Bizler arkamızdaki büyük eğitim ordusuyla ülkemiz, milletimiz ve medeniyetimizin ihyası için çalışmaya, değer üretmeye inşallah bundan sonra da devam edeceğiz. Unutmayın sizler çalıştığınız her alanda Aydın Adnan Menderes Üniversitesini temsil edeceksiniz; bu konuda sizlerden ayrı bir gayret bekliyoruz. Sorumluluğunuz büyük” İfadelerini kullandı.

Mezuniyet Töreni, öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. (NEFİSE NUR BAYRAK)







 
Son Eklenen Haberler