Takip Et

SON DAKİKA

Avrupa’nın en büyük matematik müzesi İzmir’de kuruluyor

19 Nisan 2022, Salı 10:33

     


Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Mahmut Özer’in ‘Öğrencileri soyut bilgi yığınından kurtarıp o bilgileri hayatta pratik şeylere dönüştürerek kalıcı öğrenmelerini sağlayacağız.’ açıklamasından sonra başlattığı Matematik Seferberliği Projesine dev cevap İzmir’den geldi.

Rizmir Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Hasan Toptan sponsorluğunda Metin Akyol tarafından tasarlanan Avrupa’nın en büyük Matematik Müzesi İzmir Konak Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezine kurulacak.

Haziran sonuna yetiştirilecek müze, Avrupa’daki Giessen’deki Mathematikum, Dresden kentindeki Erlebnisland, Barcelona’daki Museude Matematiques de Catalunya’dan daha büyük olacak.

Milli Eğitim Bakanlığının Matematik Seferberliği kapsamında Matematik Müzelerine de yer verileceği açıklanmıştı.

Matematik Müzeleri soyut olan matematiğin günlük yaşamda nerede kullanıldığını, soyut olan cebirsel ifadelerin dokunarak anlaşılır kılan istasyonlardan oluşuyor.

Kurulacak olan Matematik Müzesi Gaus Teoreminden, Graf Teoremine, Pisagor Bağıntısından Uzay Geometriye kadar birçok matematik konusunu ve bağıntısını dokunabilir kılacak. (ORKİDE ÜLKER)







 
Son Eklenen Haberler