Takip Et

SON DAKİKA

ADÜ Ziraat Fakültesi, öğrencilerini sektör ile buluşturuyor

18 Mayıs 2022, Çarşamba 14:57

     


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi öğrencileri, teorik uygulamalarını daha etkin hale getirmek amacı ile Vodafone Akıllı Köyü ziyaret etti.

Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, pandemi nedeni ile öğrencilerin sektörden uzak kaldığını belirterek bundan sonraki süreçte Ziraat Fakültesi’nin kendi araçları ile teorik uygulamalarını daha etkin hale getirmek amacı ile 4. sınıflar başta olmak üzere her hafta öğrencileri tarım ile ilgili sektör ve kuruluşlara göndermeye başladıklarını söyledi.

Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Gençsoylu sahip oldukları tüm imkânlarını öğrencilerin hizmetine vermek istediklerini belirterek sektörde gerçekleştirecekleri ziyaretlerin öğrenciler için faydalı olmasını diledi. Uygulama, ilk olarak Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Tülin Akşit, Dr. Öğr. Üyesi Filiz Erbaş ve Dr. Arş. Gör. Melis Yalçın ile otuz son sınıf öğrencisinin Mesleki Uygulama dersi kapsamında Vodafone Akıllı Köye gerçekleştirdikleri ziyaret ile başladı.

Ziyarette, AR-GE Müdürü Orhan Kurt tarafından TABİT ailesi, gerçekleştirdikleri ve yürüttükleri projeler hakkında bilgi verildi. Ayrıca geleneksel tarımsal yöntemler ile yüksek teknolojiyi bir araya getirerek bilgi ve iletişim teknolojisiyle üretimde artışın sağlanabileceği ve sosyal girişimciliğin önemi vurgulandı. Zeytin, incir, erik, ve bağ alanlarında yetiştiricilikte kullanılan farklı yöntemlerin anlatıldığı ziyarette, Taze Yeşil Yem Tesisi, Gezen Tavuk Ünitesi, Sağım Ünitesi, Güneş Enerjili Kurutma Sistemi sahada ziyaret edilerek tesisler ve kullanılan yeni teknolojiler hakkında bilgi verildi. (ORKİDE ÜLKER) 







 
Son Eklenen Haberler