Takip Et

Aydın'da Sanat Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Müzik ve Sanat Akademisi'nin 8 – 13 Haziran tarihleri arasında gerçekleştireceği Sanat Festivali bugün büyük bir coşkuyla başladı.

Festivalde, müzikten resme, tiyatrodan dansa kadar pek çok sanat etkinliğinin yanı sıra, konuşmacılar arasında Dr. Hidayet Sayın'ın da yer alacağı "Sanat Eğitiminde Güncel Gelişmeler" adlı bir panel de düzenlenecek.

 

Sanat Festivali kapsamında bugün düzenlenen Resim Sergisi açılışı öncesinde, Efeler Müzik ve Sanat Akademisi Resim Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere hediyeleri Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan tarafından takdim edildi. Ayrıca ses yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin de plaketleri takdim edildi.

Açılış sonrasında, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, etkinliklerde görev alan öğretmen, öğrenci ve vatandaşların katılımıyla etkinlik alanın kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Oldukça renkli görüntülere sahne olan festivalin ilk günü vatandaşlardan da büyük beğeni topladı. Etkinlikleri takip eden vatandaşlar Aydın’ın sanat yönünden farkındalığının ortaya çıkmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirerek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan konuşmasında ''Değerli konuklar, 8-13 Haziran tarihleri arasında çeşitli etkinliklerin yer aldığı bu organizasyonun bir parçası olmaktan hatta ne mutlu bana ki fikir babası olmaktan sonsuz bir onur ve mutluluk duyuyorum. Bizleri destekleyen sizlere de yine sonsuz teşekkürler ediyorum. Bildiğiniz ve bizi takip ettiğiniz üzere bu festival, verilmiş bir sözün vücut bulmuş halidir. Zira biz 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı sonunda verdiğimiz Türk Halk Müziği Çocuk korosu Konseri ardından sizlere 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı sonunda bunu bir festival havasında yaşatacağımızın, korolarımızı her yaş grubunda açacağımızın da sözünü vermiştik. İzninizle bu haklı gururu ve sözümüzü tutmanın büyük keyfini de sizlerle paylaşmak isterim.

M. Kemal Atatürk’ün de dediği gibi 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' ve yine onun 'Öğretmenler yükselen nesil sizlerin eseri olacaktır' düsturuyla sanatı her yönden destekleyerek öğrenen, düşüren ve bilgi ve becerisini sergileyebilen çocuklar, gençler yetiştiriyor ve akademik boyutuyla bu işi bilimsel hale getiriyoruz.

Emeği geçen Aydın İli Efeler İlçesi Müzik ve Sanat Akademisi eğiticilerine, çocuklarıma, onları hep destekleyen velilerime teşekkür ediyorum.

Bizden desteklerini hiç esirgemeyen değerli İl Milli Eğitim Müdürümüze de kalbi teşekkürlerimi ve saygılarımı iletiyorum.

Sanat haftamız, yapacağımız atölyelerle, yazarlarımızla, koro, solo, çalgı performansları, sergiler ve eğitim panelleriyle bir coşku seli şeklinde Aydınımızı aydınlatacak, diyor; katılımlarınız için hepinize teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. “ dedi.

Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında ilk olarak Müzik Öğretmenleri Topluluğu mini bir konser gerçekleştirdi. Halk Oyunları gösterisi, öğrenciler den oluşan müzik grupları seslendirdikleri parçalarla Aydınlıları adeta müziğe doyurdu.

Ses yarışmasında dereceye giren öğrencilere plaketlerinin verilmesiyle devam eden festivalin ilk gününde tasarım atölyeleri, taş boyama etkinliği, kitap yazarları köşesi büyük ilgi gördü.

Festival kapsamında 9 Haziran Pazar günü ritim gösterisi, dans gösterisi ,halk oyunları gösterisi, tiyatro gösterisi ve bir çok etkinlik gerçekleştirilecek olup etkinlik saat 20.30'da Hidayet Sayın Sahnesi'nde ilkokul çocuk korosunun konseriyle devam edecek. (VOLKAN SAYIN) 

 

 

 

 

 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.