Aydın Efeler ilçesinde tezgahları süsleyen kurutulmuş cennet hurması, geçen yıla göre fiyatını üçe katladı. Geçen yıl 100-150 TL aralığında satışa sunulan ürün, bu yıl 400-450 TL’den alıcı buluyor.
Efeler ilçesindeki pazarlarda satışa sunulan kurutulmuş cennet hurması, bu yıl tüketiciyi şaşırtan fiyat artışıyla gündemde. Geçen sene 100-150 TL bandında satılan ürün, 2025 yılı itibariyle 400-450 TL aralığına yükseldi. Pazarcılar, fiyat artışının başlıca nedenini artan üretim maliyetleri ve sınırlı ürün arzına bağlıyor.
Pazara gelen vatandaşlar kurutulmuş cennet hurması fiyatlarındaki yükselişi şaşkınlıkla karşılarken, birçok vatandaş, “Geçen yıl rahatça alabiliyorduk, bu yıl fiyatlar neredeyse üç katına çıktı” ifadelerini kullanıyor. Tüketiciler, alternatif ürün arayışına yönelirken, bazıları da özel günler için az miktarlarda almayı tercih ediyor.
Pazarcılar, fiyat artışının üretim ve lojistik maliyetlerindeki yükselişten kaynaklandığını belirtiyor. Ürünlerin çoğunlukla sınırlı sayıda yetişmesi ve talebin artması, fiyatların yükselmesinde etkili olurken ürün fiyatının kısa vadede düşmesinin zor olduğunu öngörüyor. (İREM DELİCE)
























ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.