Takip Et

/>

SON DAKİKA

“Mazereti asla kabul etmiyorum”

28 Mart 2022, Pazartesi 18:01

     


Germencik Ali Şanlı Tarihi Osmanlı Mehter Takımı Yaşatma ve Koruma Derneği üyeleri Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti. 7’den 70'e her yaştan kişilerin yer aldığı mehteran ekibi, derneklerinin faaliyetlerinden ve yaşadıkları sıkıntılardan bahsettiler. Konuşma sırasında dernek üyelerinin çocuklarının eğitimi üzerinde duran Vali Aksoy, “Mazereti asla kabul etmiyorum” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Vali Hüseyin Aksoy, dernek üyeleri ile yaptığı sohbette, “Müziğe karşı olan ilginizin farkındayız. Bunları değerlendirmek ve topluma daha yararlı hale getirmek için çalışmalarınızda bizler de sizlere destek olduk, elimizden geldiğince sizlerin yanında olduk. Temennimiz, sizlerin bu alanda yapacağını çalışmaları daha iyi bir noktaya taşıyabilmek. Biz toplumumuzun her kesimini kucaklıyoruz. Her kesime imkanlarımız ölçüsünde yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Bu anlamda bizler de, sizlerin yapacağı çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz. Temennimiz toplumumuzu daha iyi bir noktaya taşıyabilmek” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİMDE BÜTÜN ENGELLERİ KALDIRIYORUZ”

Mehteran takımında yer alan küçük çocukların eğitimleri ilgili açıklamalarda bulunan Vali Hüseyin Aksoy, “Bizim esasımız eğitimi aksatmamak Sadece ortaokul, lise değil üniversite de hedeflerimiz arasında olacak. Biz eğitim konusunda her zaman destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. Ben okuyamıyorum gibi bir mazereti asla kabul etmiyorum. Eğitim konusunu önemsiyoruz. Sizlerin çocuklarının eğitim hakkından yoksun kalmaması için duyarlılık göstereceğinizi inanıyorum. Belki sizler özel nedenlerden dolayı okuyamamış olabilirsiniz. Ama çocuklarınızı eğitim konusunda yönlendirmeniz ve takip etmeniz bizler için de büyük önem taşıyor. Özellikle hassasiyetle üzerinde duruyoruz. Eğitimde bütün engelleri kaldırıyoruz. Çocuklarımızın iyi eğitim almasını sağlayacağız” dedi.

“GÖNÜLDEN BAĞLIYIZ”

Germencik Ali Şanlı Tarihi Osmanlı Mehter Takımı Yaşatma ve Koruma Derneği Mehterbaşı Mehmet Gülseven, derneklerinin kuruluşu ve işleyişi ile ilgili, “Bizim ekibimiz daima insanlara hizmet etmek ve gençlerimizi yetiştirmek için kurulan bir dernek. Biz buna canı gönülden bağlıyız ve severek yapıyoruz. Birçoğumuz zaten çalışıyor. Boş zamanlarımızda sevgiyle yapıyoruz. Yaklaşık 10 senedir faaliyetteyiz. Arkadaşlarımız arasında davul ve zurna çalıp düğün eğlencelerine gidenler var. Çoğunluk olunca böyle bir dernek kurmaya karar verdik. Bu işi seven ve gönül veren arkadaşlarımız var. O yüzden hem onları eğitmek hem de insanlara hizmet etmek amacıyla bu grubu kurduk” dedi.

Ziyaret sonunda Dernek Başkanı Besim Acar, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’a kaval takdim etti. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler