AyFm 100.5
  • 28 Ocak 2026, Çarşamba 16:59

Aziz İhsan Aktaş davasında Özel’den ‘Sözde Topuklu Efe’ göndermesi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri’de Aziz İhsan Aktaş davası sırasında sert açıklamalarda bulundu. “Sözde topuklu efe” diyerek AK Parti’ye geçen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na da göndermede bulunan Özel, CHP’lilere uygulanan adaletsizliğe dikkat çekti.

Silivri’de düzenlenen davada CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mikrofon standına vurarak sert ifadeler kullandı. Özel, “Kimse helallik istemesin, kimseye hakkımızı helal etmiyoruz. Hepiniz hesap vereceksiniz. İki elimiz yakanızda. Yazıklar olsun bu düzeni kurana sürdürene” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Ardından açıklamalarda bulunan Özel, arkadaşlarının nihayet hakim karşısına çıktığını belirtti. Özel, yedi-sekiz ay önce dava sürecinin başlayabileceğini ancak geciktirildiğini vurgulayarak, iddianamelerin hızlı hazırlandığı durumlarla Silivri’deki süreci kıyasladı. “Buradaki savcılar 110 kişilik dosyayı dört günde iddianameye çevirdiklerini söylüyor, ama sekiz aydır eşinin iddianamesini bekleyen arkadaşlarımız var” ifadelerini kullandı.

"TOPUKLAYIP AK PARTİ'YE GEÇİNCE, ONUN OĞLU YOK BURADA"

Özel, konuşmasında özellikle “sözde topuklu efe” diyerek Çerçioğlu'na dikkat çekti. AK Parti’ye geçen bazı belediye başkanlarının ve çocuklarının ayrıcalıklı muamele gördüğünü ifade eden Özel, şunları söyledi: “Sözde topuklu efe topuklayıp da AK Parti’ye geçince, onun oğlu yok mesela burada. Neden yok? Çünkü onlar AK Partili. Böyle bir şey var mı? Bütün vatandaşlara soruyorum. Bir iftiraya muhatap olan CHP’liyse partisinde kalıyorsa hapse girecek. Evlatları, eşleri bu hale gelecek. AK Parti’ye geçiyorsa hayat sürecek. Şu çocuğun gözünün içine bakın da ‘Bu ülkede adalet var’ deyin bakalım" şeklinde konuştu. (İREM DELİCE)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.