AyFm 100.5
  • 11 Temmuz 2024, Perşembe 12:01

CHP Aydın İl Yöneticisine hapis cezası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Yöneticisi ve İl Bilişim Kurulu Başkanı Aytaç Toker, yargılandığı davada ceza aldı.

Toker, Antalya 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen 2015/223 Esas sayılı dosyada TCK 245'den 3 yıl bir ay 15 gün cezaya çarptırıldı.

Aytaç Toker'in cezasının kesinleştiği öne sürülürken, Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi'nin nasıl bir tutum takınacağı merak konusu oldu.

Aytaç Toker'in ceza aldığı kanun maddesi, şu hükümleri içeriyor:

TCK Madde 245 – (1) Başkasına ait bir banka veya kredi kartını, her ne suretle olursa olsun ele geçiren veya elinde bulunduran kimse, kart sahibinin veya kartın kendisine verilmesi gereken kişinin rızası olmaksızın bunu kullanarak veya kullandırtarak kendisine veya başkasına yarar sağlarsa, üç yıldan altı yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.