Takip Et

SON DAKİKA

Aydınkent Koleji’nden ezber bozan açılış

2 Nisan 2022, Cumartesi 11:39

     


Aydın Kent Koleji’ne ait Pisagor Matematik Kütüphanesi’nin açılış töreninde konuşan Aydınkent Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Kalay, “Ezber yöntem ile bir yere varılamayacağını, insanların çok boyutlu düşünemeyeceğini hep söylemişizdir. Bunun için çok büyük bir çaba gösterildi ve Bakanımızın açıklamalarıyla doğru yolda olduğumuzu, gerekenin de bu olduğunu görmüş olduk” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Efeler Kardeşköy Mahallesi’nde bulunan Aydınkent Koleji’nin Pisagor Matematik Kütüphanesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, diğer özel okulların yöneticileri ve çok sayıda eğitimci ile davetliler katıldı.

“MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZA İLK CEVABI VERİYORUZ”

Törenin açılış konuşmasını yapan Aydınkent Koleji Genel Koordinatörü Metin Akyol, matematiğin önemine vurgu yaptı. Akyol, “21.yüzyıl eğitim becerileri açıklandığında en büyük sorunun matematik beceriler olduğu gözlemlenmiştir. Çünkü yeni dünyada dijital yeniliklerle birlikte algoritmayı ancak muhakeme ve analiz yapan beyinler ortaya koyabilirler. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanımız 9 Mart’ta matematik seferberliği başlattılar. TÜBİTAK ve üniversitelerle bu çalışma bugünde sürmekte. Artık 21. Yüzyılda dijital becerilere, yani muhakeme ve analize bilgisi olmayanların var olamayacağını artık gözlemlemiş oluyoruz. Bugün biz kendimiz ve kurumumuz adına onurlu ve gururluyuz. Milli Eğitim Bakanımızın başlatmış olduğu matematik seferberliği çağrısına, Türkiye genelinden ilk cevabı veriyoruz. Bugün Pisagor Matematik Kütüphanemizi açarak gerekli desteği vermiş oluyoruz. İnşallah tüm öğrencilerimize, ilimize ve tüm ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Elbette daha iyileri, daha geliştirilmiş halleri de yapılacaktır. Biz sadece öncü olmak istedik. Biz Anadolu’dan bir çoban ateşi yakmak istedik. 21. Yüzyılın Türkiye’sinde daha büyük dijital yazılımcılar çıksın diye” açıklamalarında bulundu.

“BUNUN İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ÇABA GÖSTERİLDİ”

Aydınkent Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Kalay da, “Biz öncelikle olaya dünyanın genel gidişatını göz önüne aldığımızda çok daha farklı durumlarla karşılaştığımızı görüyoruz. Dünya çok değişti, bilgi toplumuna geçti. Dolayısıyla bizim ülkemizin de özellikle bu konuda geri kalmaması için belli çabaların gösterilmesi gerektiğini düşünüyorduk. Ben bir matematik öğretmeniyim ve yıllardır matematik anlatırım ama hep farklı bir sistem olması gerektiğini düşünmüşümdür. Ezber yöntem ile bir yere varılamayacağını, insanların çok boyutlu düşünemeyeceğini söylemişizdir. Ülkemizin gelişebilmesi için özellikle matematiğin çok önemli olduğunu, matematiğin bir düşünce tarzı olduğunu ve herkesin bu mantıkla hareket etmesi gerektiğini biliyoruz. Bu hangi meslek olursa olsun başarı için matematiksel düşünce becerilerin sahip olunması gerektiğini inanıyoruz. Toplumda da çok boyutlu düşünen bireylere ihtiyaç vardır. Bizler bu proje için yaklaşık 2 yıldır çalışıyoruz ama son 6 aydır düşünceden somuta dönüştürmeye başladık. Bu uygulamayla matematik kütüphanesi oluşturduk. Buradaki amacımız, öğrencilerin sadece okuyarak değil, dokunarak da öğrenmelerini sağlamak. Bunun için çok büyük bir çaba gösterildi ve Bakanımızın açıklamalarıyla doğru yolda olduğumuzu, gerekenin de bu olduğunu görmüş olduk. Bunun için büyük emek ve çaba harcandı. Aydın’ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Fakat tüm öğrencilerimizin bu kütüphanemizi gelip görmelerini rica ediyoruz. Çünkü bir birey yetiştirmek tüm toplum için çok çok önemli diye düşünüyorum. Emeği geçen tüm arkadaşlara ve katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Pisagor Matematik Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Davetliler kütüphaneyi gezerken, yeni sistem matematik yöntemleri hakkında bilgi edindi. Kurumun öğretmenleri tarafından yeni nesil matematik işlemleri uygulamaları olarak anlatıldı. (ORKİDE ÜLKER)







 
Son Eklenen Haberler