Ege’nin önemli kentlerinden Aydın, bir günde peş peşe yaşanan gelişmelerle hem yerel hem de ulusal gündemin odağına yerleşti. Milyarlık ihale, sağlıkta büyük taşınma, siyasi tartışmalar, narkotik operasyonları ve doğal afetler kentte hareketli bir gün yaşanmasına neden oldu.
Aydın, dün yaşanan olaylarla yoğun ve dikkat çekici bir gün geçirdi. Kamuoyunu yakından ilgilendiren milyarlık taşınmaz satışı, sağlık alanında tarihi bir taşınma, siyaset ve sosyal medyada yankı uyandıran tartışmalar, narkotik operasyonları, fırtına ve ölümle sonuçlanan trafik kazası kentin gündemini belirledi. İşte Aydın’da dün öne çıkan başlıklar ve detaylar…
AYDIN’DA MİLYARLIK SATIŞ İHALESİ DİKKAT ÇEKTİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Aydın’ın Didim ilçesinde yer alan yüksek değerli vakıf taşınmazları için satış ihalesi kararı aldı. Didim Çamlık Mahallesi sınırlarında bulunan dört parselden oluşan taşınmazların toplam muhammen bedelinin 2 milyar 200 milyon TL olarak belirlenmesi, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Toplamda yaklaşık 18 bin metrekare büyüklüğe sahip alanın tek parça halinde satışa sunulacağı bildirildi. Taşınmazların; Dükkanönü Camii ve Hacı Bayram Ali Vakfı, Nasuh Paşa ve Suhteoğlu Camii Vakfı, Koca Camii ve Yahyapaşa Vakfı ile Gazi Hatun Vakfı mülkiyetinde olduğu açıklandı. Bölgenin turizm potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda, ihale sürecinin yatırımcıların yakın takibinde olacağı değerlendiriliyor.
AYDIN DEVLET HASTANESİ TARİHE KARIŞIYOR
Kentte sağlık alanında uzun süredir konuşulan dönüşüm süreci yeni bir aşamaya geçti. Aydın Devlet Hastanesi, Şubat ayı itibarıyla tüm birimleriyle Aydın Şehir Hastanesi’ne taşınıyor. 1892 yılında “Millet Hastanesi” adıyla hizmet vermeye başlayan köklü sağlık kurumu, böylece bir dönemi kapatmış olacak.
1993 yılında tamamlanan mevcut binasında on yıllar boyunca hizmet veren hastane, Aydın’ın sağlık hafızası olarak nitelendiriliyordu. 22 Aralık 2025 tarihinde hasta kabulüne başlayan Aydın Şehir Hastanesi’nde ilk olarak fizik tedavi birimleri faaliyete geçmişti. Ardından Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yeni yerleşkeye taşınmıştı. Son adım ise Aydın Devlet Hastanesi oldu.
ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİ KULLANAN ESNAFA KRİTİK UYARI
Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Muhammet Ali Künkcü, ölçü ve tartı aletleri kullanan esnafa yönelik önemli bir hatırlatmada bulundu. Künkcü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yetkilendirilen muayene servislerine beyanname verilmesinin zorunlu olduğunu vurguladı.
Özellikle 2024 yılında muayenesi yapılan ve iki yılda bir periyodik kontrolü gereken cihazlar için son tarihin 2 Mart 2026 olduğu ifade edildi. Süreyi kaçıran işletmelerin idari yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceği uyarısı yapıldı.
STADYUM ZİYARETİ FOTOĞRAF TARTIŞMASINA DÖNÜŞTÜ
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem ve AK Parti Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş ile birlikte Adnan Menderes Stadyumu’ndaki çalışmaları yerinde inceledi. Ziyarete ait görsellerin sosyal medyada paylaşılması ise yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.
Çerçioğlu’nun paylaştığı fotoğraflarda fotoşop yapıldığı iddiaları sosyal medyada gündem olurken, bazı kullanıcılar görsellerin gerçeği yansıtmadığını savundu. Tartışmalar, aynı ziyaretin fotoğraflarının Seda Sarıbaş tarafından düzenleme yapılmadan paylaşılmasıyla daha da büyüdü.
AYDIN’DA DEV NARKOTİK OPERASYONU
Aydın İl Jandarma Komutanlığı, uyuşturucuyla mücadele kapsamında Efeler ilçesinde geniş çaplı bir operasyon düzenledi. Osman Yozgatlı Mahallesi’nde gerçekleştirilen baskında, piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış 152 bin 800 adet sentetik ecza ele geçirildi.
Operasyonda S.D. (26) ve C.Ö. (28) isimli iki şüpheli gözaltına alındı. “Dişe ekli Galara” olarak bilinen maddelere el konulurken, şüpheliler adliyeye sevk edildi.
AYDIN’DA SİYASET VE ALTYAPI ELEŞTİRİLERİ
tvDEN ekranlarında yayınlanan “Şehir ve İnsan” programına katılan Hüseyin Aksu, hem küresel jeopolitik gelişmeler hem de Aydın Büyükşehir Belediyesi uygulamaları hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Aksu, “sosyal belediyecilik” anlayışının popülizme dönüştüğünü savundu.
Öte yandan CHP Aydın İl Disiplin Kurulu Üyesi Dursun Evren Akçaalan, Söke’deki altyapı sorunlarını sert sözlerle eleştirdi. Akçaalan, “Pirene Antik Kenti’nin altyapısı var, Söke’nin yok” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.
FIRTINA VE TRAFİK KAZASI AYDIN’I SARSTI
Köşk Sarıçam Mahallesi’nde etkili olan sağanak ve fırtına, bazı evlerin çatılarını uçurdu, duvarların yıkılmasına neden oldu. Mahalle Muhtarı Ercan Soytürk, en büyük tesellinin can kaybı yaşanmaması olduğunu söyledi.
Kuşadası’nda ise meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi ağır yaralandı. Yeniköy Mahallesi çıkışında kontrolden çıkan kamyonet tali yola uçtu. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor. (İREM DELİCE)























ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.