Takip Et
  • 20 Mayıs 2024, Pazartesi 16:27

Yenipazar’da Rahvan At Yarışları heyecanı yaşandı

Aydın’ın Yenipazar ilçesinde düzenlenen 4.Geleneksel Rahvan At Yarışlarına Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 215 seçkin at katıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Sakin şehir Yenipazar’da, Türk Atlı Sporlarından olan Rahvan At Yarışları, heyecanlı anlara sahne olarak gerçekleştirildi. Yenipazar Akgöl Ovası Yörük Ali Efe merasında yapılan yarışlarda dereceye girenlere protokol üyelerince para ödülü, kupa ve Bayrak ödülleri verildi.

Yenipazar Rahvan Atçılık Derneği Başkanı Mehmet Kahyaoğlu yaptığı konuşmada, “Dernek Yöneticileri arkadaşlarımızla yıllarca bu kültüre hizmet etmiş kişilere ve rahmetli olmuş ve onların evlatlarına torunlarına bugünün anısına küçük bir hediye verelim istedik. Maddi değeri yok ama manevi değeri çok yüksek olan, yıllarca hatırlanacak resimli porselen plaket vermek istedik. Mekanları cennet olsun. Katkı veren, katılım sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yenipazar Belediye Başkanı Malik Ercan ise, “Biz Yenipazar ilçemizde Türk kültürümüzü, örf ve adetlerimizi yaşatmaya devam etmek için çalışacağız. Bunun için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Düzenlenen 4. Geleneksen Rahvan At Yarışlarına, Yenipazar Belediye Başkanı Malik Ercan, Belediye Meclis üyeleri, Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Dursun Durmaz, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve yarış sever vatandaşlar katıldı. (SERKAN SARAÇOĞLU)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.