
Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan’ın danışmanı olarak 1 yıldır görev yapan Yavuz Abrinç, istifa ettiğini açıkladı. Söke Belediyesi’ndeki uygulamaların CHP’ne yakışmadığını gizli bir dille eleştiren Abrinç, “Liyakat ve Adaletten Uzaklaşmaya Sessiz Kalamam” dedi.
Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan’ın danışmanı olarak yaklaşık bir yıldır görev yapan Yavuz Abrinç, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Aynı zamanda CHP Söke İlçe Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Abrinç’in istifa gerekçesi, belediyedeki uygulamalara yönelik dikkat çekici eleştiriler içerdi.
“KAMUOYUNU RAHATSIZ EDEN BAZI UYGULAMALARA KARŞI ÇIKTIM, YAPTIRIMLARA MARUZ KALDIM”
29 Mayıs itibariyle belediyedeki görevinden ayrıldığını belirten Abrinç, istifa açıklamasında CHP’nin temel değerlerinden olan liyakat ve adalet ilkelerinin zedelendiğini vurguladı. “Kamuoyu vicdanını rahatsız eden bazı uygulamalara karşı çıktım ve bunun sonucunda yaptırımlara maruz kaldım” diyen Abrinç, yaşanan sürecin vicdanı ve ilkeleriyle çeliştiğini ifade etti.
İSTİFASINI KİŞİSEL DEĞİL, İLKESEL BİR DURUŞ OLARAK TANIMLADI
Danışmanlık görevinden ayrılmasının partisine olan inancını zedelemediğini belirten Abrinç, CHP Söke İlçe Başkan Yardımcılığı görevine devam edeceğini ve partinin güçlenmesi için çalışmayı sürdüreceğini dile getirdi. Açıklamasında, "İlkelerimizden ödün verirsek eleştirdiğimiz siyasi yapılara döneriz" sözleriyle dikkat çeken Abrinç, istifasını kişisel değil, ilkesel bir duruş olarak tanımladı.
Açıklama, yerel siyasette CHP içerisinde yaşanan gerilimlere dair yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemiş oldu. (ERDAL AYDIN)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.