Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Söke Yeni Cami Mahallesi Çarşamba Pazaryeri’nde bulunan ve Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırına katıldı. Bir gün önce Söke’ye Yenikent Mahallesi’nde Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırına vatandaşların ilgi göstermediği, AK Parti Söke İlçe Başkanlığı'nın kurumsal sayfasından paylaşılan fotoğraflarla ortaya çıkınca Çerçioğlu’nun katıldığı iftara taşımalı insanlar getirildi.
Başkan Çerçioğlu, Mustafa İberya Arıkan ve Mehmet Erdem ile birlikte Söke Çarşamba Pazarı’nda vatandaş katılımının az, ancak personel katılımının yüksek olduğu iftarda şov yapmaktan kaçınmadı. Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri gün boyunca Sökeli muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve oda başkanlarına kadar herkesi telefonla arayarak tüm üyeleri ile birlikte iftar çadırına katılmalarını talep ettiler. Hiçbir STK ve oda başkanı katılım sağlamazken 12 tane muhtarın katılımı gözlendi.
Söke Çarşamba Pazarı’nda daha önce büyük bir alanda kurulan iftar masaları çok daha dar bir alana sıkıştırılarak insanların kalabalık gösterilmesi hedef alındı. Çocuklu ailelerin de katılımını sağlamak amacıyla iftar çadırının bir tarafına çocuk oyun grupları getirildiği görüldü. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Söke Belediyesi personellerinin tamamının ve üst düzey bürokratlarının birçoğunun iftar yemeğinde hazır bulunduğu görüldü. Başkan Çerçioğlu tarafından önceden organize edilen personeller kendisini alkış yağmuruna tutarken, az katılımla iftara gelen Roman vatandaşların hayretler içerisindeki bakışları gözlerden kaçmadı.
Sökelilerin katılım sağlamadığı, personel ağırlıklı iftar yemeği sosyal medyada büyük bir tepkiye sebep oldu. Vatandaşlar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun röportajını ve paylaşımlarını yayınlayan basın mensuplarının sosyal medya sayfalarında Çerçioğlu’na görülmemiş tepki gösterdiler. (HABER MERKEZİ)























ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.