Takip Et

SON DAKİKA

“Aydın Büyükşehir Belediyesi Allah’a emanet yönetiliyor”

20 Ocak 2022, Perşembe 12:50

     


AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, tvDEN’de yayınlanan Emin Aydın’la Baş Başa programının konuğu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son Aydın ziyaretini değerlendiren Özmen, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ndeki rüşvet iddialarına ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. Özmen, “Aydın Büyükşehir Belediyesi Allah’a emanet yönetiliyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumartesi günü gerçekleştirdiği Aydın gezisinin, her yönüyle hem Aydın ve hem de ülke için önemli bir program olduğunu ifade eden AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, “Cumhurbaşkanımızı layıkıyla ağırlamanın onur ve gururunu yaşadık Aydın olarak. Önceden planlanmış güzel bir programdı. Aydın’a, Türkiye’ye hatta dünyaya mesajlar içeren çok güzel bir programla Cumhurbaşkanımızın saat: 13.00’ten gece 22.45’e kadar ilimizde olduğu ve gerçekten yüzünün gülerek ayrıldığı, mücadelesine güç verdiğimize inandığımız bir program oldu” dedi.

“AYDIN’A HAVALİMANI SÖZÜNÜN YERİNE GETİRİLECEK OLMASININ SÖZÜNÜ VERDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aydın mitingindeki havalimanı ile ilgili açıklamasını da değerlendiren Özmen, “Aydın’da bir havalimanımız var. Tek dezavantajı, sivil uçuşlara kapalı. Küçük uçaklar buraya inip kalkabiliyordu. Daha önceden bir takım şirketler vardı. Onlar da zaman içerisinde tüzel kişiliklerini kapattılar. Belki sürece ayak uyduramadılar. Aydın’daki havaalanımız, havacılık eğitimi için kullanılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘havalimanı sayısını 56’ya çıkardık’ derken, Türkiye’de yapılan havalimanlarını kastetti. Cumhurbaşkanımız ‘görevimiz’ derken de, zaten daha önce verilmiş bir söz var, onun yerine getirilecek olmasının sözünü vermiş oldu Aydın’da” diye konuştu.

“BU BİR FRAGMANDI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aydın mitingini parti teşkilatı açısından da yorumlayan Özmen, “2023 seçimleri için büyük bir motivasyon kazandık. Son zamanlarda AK Parti aleyhine oluşturulmaya çalışılan algıları yıktık. İnsanlarımız, halen daha Cumhurbaşkanımızdan umudunu yitirmediğini, AK Parti’den umudunu yitirmediğini, Türkiye’nin geleceğinde halen AK Parti’yi görmek istediğini Aydın mitingiyle açık bir şekilde gösterdi. Biz daha seçim çalışmalarına başlamadık. Bu bir fragmandı” dedi.

“BİZ DELİLSİZ KONUŞMAYIZ. CEVAPLARI VARSA, BUYURSUNLAR…”

Son günlerde Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin üst düzey bürokratlarının hesaplarına Erkan Karaarslan’ın şirketinden para aktarılmasıyla ilgili ortaya çıkan MASAK raporlarına ilişkin soruyu da yanıtlayan Özmen, “Biz kimseyi bir suçla itham etmiyoruz fakat Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde halen görevde olan bazı bürokratlarla ilgili bir takım ödemeler yapıldığına dair belgeler yayınlanıyor. Doğrudur, yanlıştır, biz bunları bilemeyiz. Belediye bürokratlarının milyonlarla ifade edilen paralar aldıkları iddia ediliyor. Bir taraf bunu rüşvet olarak nitelendiriyor, onlar telif ücreti diyor. Telif ücretiyse de çıkarsınız, sözleşmenizi gösterirsiniz. Alın bu da makbuzu dersiniz. Yanlış bir itham ve suçlama varsa da gider mahkemeye hesabını veririz. Fakat bunu yapmak yerine, ne bir yetkiliden açıklama var. Biri kalkıyor bir yerde yazı yazıyor, biri kalkıyor bir yerde haber yapıyor. Muhatabı siz değilsiniz ki kardeşim işin. Biz size sormuyoruz ki bunu. Biz burada görevimizi yerine getiriyoruz. Vardır ya da yoktur. Bunu sorgulayacak olan da biz değiliz. Neticede vatandaşımız Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni CHP’ye emanet etti. Bize de, ‘buraya göz kulak olun’ dedi. Biz öyle her dedikoduya da atlamıyoruz. Biz ölçüyoruz, tartıyoruz, biçiyoruz. Vicdanen biz de ikna olursak, ‘ha burada bir sıkıntı var’ diyoruz. Bunu sormak lazım diyoruz. Ondan sonra soruyoruz biz de zaten. Sorumlu bir muhalefet anlayışı yapmaya çalışıyoruz. İnsanları suçlamamaya gayret ediyoruz. Ama bunun karşısında görüyorsunuz maalesef cevap yok. Biz delilsiz çok konuşmayız. Ayaklarımız yere sağlam basmadan basmayız. Biz soralım, varsa cevapları buyursunlar, versinler zaten. Biz iddia makamı değiliz. Vatandaş adına muhalefet görevimizi yerine getiriyoruz. İddia makamı, Aydın Adliyesi. Maalesef bu konularda hem belediye meclis üyelerini, hem de vatandaşları bilgilendirmeler konusunda bir zafiyet var. Bunun özgüven olduğunu zannetmiyorum, ciddiyetsizlik. Aydın Büyükşehir Belediyesi Allah’a emanet gidiyor” diye konuştu.

“MAÇI İDARE EDİYORLAR”

Vatandaşların önümüzdeki süreçte Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ilgili tercihlerinde tekrar bir değerlendirme yapacaklarına inandığını da söyleyen Özmen, ”Aydınlı hemşerilerimiz süreci yakından takip ediyorlar. Bir verdiler, iki verdiler, üç verdiler. Görüyorlar, şehrin hali ortada. 13 yıldır bir arpa boyu yol almadık. Şehre dışarıdan gelenler, ‘burada hiçbir şey değişmemiş’ diyorlar. Kendi şehirlerinde çok şeylerin değiştiğini gördükleri için. Bu noktada en iyi gözlem, seçmenin gözlemidir. Öyle tahmin ediyorum ki, Aydınlı seçmenlerimiz önümüzdeki süreçte tercihleriyle ilgili tekrar bir değerlendirme yaparlar. Aydın Büyükşehir Belediyesi, merkezi yönetimden gelen para olmasa hiçbir şey yapamaz. Yüzde 80’i, İller Bankası’ndan gelen para. Kendi imkanlarıyla bir şey ürettiği yok. Artı bir katkı sağladığı yok. Bunlarla da ancak maçı idare ediyorsunuz” dedi.

“ZAMAN AŞIMINA UĞRAMIŞ OLSA BİLE…”

Aydın eski Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit’in hesabına 15 Temmuz darbe girişimin olduğu gün, Erkan Karaarslan’ın bir şirketinden 48 bin lira aktarılmasına ilişkin soruyu da yanıtlayan AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, “İşlem tarihi 15 Temmuz 2016. İlginç değil mi? Bir başsavcı ile bu şirketin arasında nasıl bir ilişki vardır, onu bilemiyoruz tabi. Onu araştıracak olan savcılarımızdır, adliyedir, adalettir. Ama Aydın o dönemde bu tür dedikodularla çalkalanmıştı biliyorsunuz. Yani 2013 yılında yürütülen ve karara çıkan bir davada Aydın’da çok şey konuşuldu. Bunlarla ilgili süreç ortaya çıkıyor herhalde. 15 Temmuz süreciyle birlikte ihraç edilen hakim, savcı sayısına baktığımızda, yine 15 Temmuz süreciyle beraber İçişleri Bakanlığı’nda bu noktada ihraç edilen kişilere baktığımızda, ondan önceki süreçte bu tür işlerin olmuş olabileceği ihtimalini yüksek olarak görüyoruz zaten. 15 Temmuz sürecinden sonra hem yargının, hem emniyet teşkilatının bunlardan ayrışarak kendi mecrasında işlemeye başladığına inanıyoruz. Çünkü orada devlet gereğini yaptı. Kırıntılar, kalıntılar kalmıştır. Operasyonlar devam ediyor. Demek ki gizli hücreler kendini saklamaya devam ediyor. Bu noktalarda müdahale edebiliyorlar demek ki, bazı şeyler gizleniyor. Ama gerçeklerin er geç ortaya çıkma gibi bir huyu var. Ne kadar saklarsanız saklayın, er veya geç ortaya çıkacaktır. Adalet de er veya geç tecelli edecektir. Bir suç varsa ortada, ben ortaya çıkacağına inanıyorum. Zaman aşımına uğramış olsa bile deliller ortaya çıkarsa, bir takım delillerin gizlendiği, yargının etkilendiği ortaya çıkarsa, orada da adli merciler yeniden harekete geçer” dedi.

Özmen, Aydın’da devam eden esnaf odası seçimlerine müdahil olmadıklarını, siyaset kurumunun bu seçimlere müdahale etmesini de doğru bulmadıklarını ifade etti. (DUYGU DİLEK) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler