Takip Et

SON DAKİKA

Petday Pet Kuaförü 'Irkların Buluşması' etkinliği başlattı

28 Mayıs 2022, Cumartesi 14:15

     


Aydın’da Toy Poodle cinsi köpek sahipleri, Petday Pet Kuaför Salonu’nda bir araya geldi. Petday Pet Kuaför Salonu işletmecisi Osman Yıldız, “Aydın’da aynı ırktakilerin toplanabileceği bir alan yok. Ben de bunun bir eksiklik olduğunu hissettim. Zaten pet kuaför olarak Aydın'da bir ilke imza attığımız için, bu işin de ilkini biz yapalım dedim ve bu doğrultuda 'Irkların Buluşması' etkinliğini düzenledik. İlk olarak Poodle ile başladık” dedi

Aydın’ın Efeler İlçesi’nde hizmet veren Petday Pet Kuaför Salonu işletmecisi Osman Yıldız’ın organize ettiği program ile Poodle cinsi köpek sahiplerini bir araya getirdi. Meşrutiyet Mahallesi Huzurevi Caddesi’nde hizmet veren Petday Pet Kuaför Salonu’nda buluşan aileler de Poodle’larla kaynaştı.

“AYNI IRKTAKİLERİN TOPLANABİLECEĞİ BİR ALAN YOK”

Aydın’da 10 ay önce hizmet vermeye başlayan Osman Yıldız, diğer canlılar ile ilgili önemli eksiklikleri fark ettiğini dile getirdi. Bu eksiklikler konusunda kendi üzerine düşen görevi yerine getirmek ve örnek oluşturmak istediğini söyleyen Osman Yıldız, "10 aydır belli bir müşteri portföyüne sahip oldum. Bu müşteri portföyünde ben bazı eksiklikleri hissettim. Aydın'da olmayan bazı eksiklikleri. Bunlar, köpeklerin ırk ırk birbirleri ile sosyalleşebileceği bir alanın olmaması. Köpek parkı var ama orada da çok fazla farklı ırk bulunuyor. Aynı ırktakilerin toplanabileceği bir alan yok. Her mekan, kafe de kabul etmiyor. Ben de bunun bir eksiklik olduğunu hissettim. Zaten pet kuaför olarak Aydın'da bir ilke imza attığımız için, bu işin de ilkini biz yapalım dedim ve bu doğrultuda PetDay Pet Kuaför'de 'Irkların Buluşması' etkinliğini düzenledik. İlk olarak Poodle ile başladık. Daha doğrusu bir grup oluşturuldu, o grup büyüdü ve ben de onların buluşmasına ev sahipliği yaptım. Çok güzel geri dönüşler aldım. Farklı ırklar tarafından da 'Bizim de grubumuzu kuralım, biz de etkinlik düzenleyelim' şeklinde talepler geldi. Biz ilk olarak Toy Poodle buluşması yaptık. Bu ırkın sahipleri ile bir grup kurduk, planlamamızı yaptık. PetDay Pet Kuaförde buluşmamızı gerçekleştirdik” diye konuştu.

“FARKLI IRKLARLA DA BÖYLE BİR ETKİNLİKTE BULUŞACAĞIZ"

Bu etkinliğin çok faydalı geçtiğini ve diğer ırklar için de etkinliklerini sürdüreceklerini belirten Yıldız, “Hepsi aynı ırk oldukları için kullandıkları mamalar, oyunlar, eğitimler grubun içerisinde konuşuluyor. Örneğin birisi bir mama kullanıyor ve beğeniyor, onun üzerine gruba 'Biz çok beğendik, siz de kullanabilirsiniz' şeklinde öneride bulunuyor, birisi bir tarak buluyor ve 'tüylerine çok iyi geldi' deyip öneride bulunuyor. Ben de gerekli bilgiler öğrendiğim zaman o gruba atıyorum. Aslında bir nevi, Toy Poodle'lar ile ilgili her şey konuşuluyor ve bunun buluşması yapıldı. Biz çok memnunuz, herkes çok memnun. Farklı ırk sahiplerinden de aldığımız talep sonrası bu etkinliği düzene sokma kararı aldık. Her ay belirli ırklara etkinlikler yapmayı düşünüyoruz. Buluşma gerçekten çok keyifliydi. Ben de çok keyif aldım. Zaten köpeklerin tıraşlarını ben yapıyordum. Yavru bir Poodle vardı 4-5 aylık. İlk defa dışarı çıkıyor ve ilk defa bu kadar köpeğin içerisine giriyor. Sahibi biraz çekiniyordu. Fakat sonrasında köpeğinin diğerleriyle koşup oynadığını gördüğünde yaşadığı mutluluk beni çok etkiledi. 'Ben köpeğimin diğer köpeklerle böyle oynayabileceğini hayal bile edemiyordum. Çünkü diğer köpeklere, insanlara hep havlıyordu. Çok teşekkür ediyorum' dedi. Bunun gibi birçok güzel anımız oldu. Sosyal medyadaki paylaşımlarımız da çok fazla etkileşim aldı. Umarım yakın zamanda farklı ırklarla da böyle bir etkinlikte buluşacağız" ifadelerini kullandı. (ORKİDE ÜLKER) 







 
Son Eklenen Haberler