Takip Et

Aydın merkez ilçenin ilk kadın muhtarı 4. döneme hazır

Aydın’ın merkez ilçesi Efeler’de 3 dönemdir Fatih Mahallesi Muhtarı olarak görev yapan ve seçildiğinde ilk kadın muhtar unvanı alan Yıldız Karadaş Taşçıoğlu, dördüncü dönem için hazır olduğunu ifade etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

2009 yılında Aydın merkezde ilk kadın muhtar olarak göreve başlayan Fatih Mahallesi Muhtarı Yıldız Karadaş Taşçıoğlu, mahallesine hizmet etmeyi çok sevdiğini belirtti. Yaklaşık 9 bin nüfusa sahip mahallede 15 yıldır görev yaptığını belirten Taşçıoğlu, çok sayıda hizmete imza attıklarını belirtti.

“BİRÇOK PROJEYE İMZA ATTIK”

Hizmet süresi boyunca mahallesine hizmet vermek için büyük mücadeleler verdiğini dile getiren Taşçıoğlu, “Mahallemi çok seviyorum, hizmet etmeyi çok seviyorum. 2009 yılında Fatih Mahallesi sakinlerinin desteğiyle Aydın merkez ve merkeze bağlı köylerin ilk kadın muhtarı seçildim. Bu onurlu görevi şahsıma ve aza arkadaşlarıma veren mahalle sakinlerime şükranlarımı sunuyorum. Görev sürem boyunca birçok projeye imza attık. Bunlardan bazıları ise, ‘giymiyorsan giydir’ projesiydi. Ev eşyaları ve giysi türleri el değiştirdi mahallemiz içerisinde. 2009 yılında muhtarlığımız içerisinde kütüphane kurduk. Hikaye, roman, şiir kitapları çocuklarımıza ve isteyen herkese okuması için ilettik. Yardımcı ders kitaplarımızı da, öğrencilerimize ulaştırdık. Pandemi döneminde ‘askıda ekmek’ projesi başlatmıştık, bugün halen daha hayırseverlerin katkılarıyla askıda ekmek devam etmekte. Deprem zamanında da mahallemize ve diğer komşu mahallelerimize gelen depremzedelerimize geçmiş olsun ziyaretine bulunduk. Aynı zamanda onların ihtiyacı olan her konuda desteklerimizi verdik ve bu konuda da destek olan tüm herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

“MAHALLEME İLKOKUL KAZANDIRMANIN DA MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM”

Hizmet süresi boyunca mahallesine yapılan hizmetlerle, yapılamayanları da sıralayan Fatih Mahallesi Muhtarı Yıldız Karadaş Taşçıoğlu, “Bu dönem mahalleme ilkokul kazandırmanın da mutluluğunu yaşıyorum. Nahit Menteşe Ortaokulu depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılmıştı. Yerine yeni okulumuz yapılmakta ve aynı bahçe içerisinde de yeni ilkokulumuz yapılıyor, o da bitme aşamasında. Bu nedenle şuan Eskişehir Valisi olan, o dönem Aydın Valimiz Hüseyin Aksoy'a, mahalle sakinlerim ve şahsım adana çok teşekkür ediyorum. Tabii yapımını tamamlayamadığımız veya başlayamadığımız hizmetlerinizi de var. 17 yıl önce elektrik hatları yeraltına alınma işlemi başladı. Aydem’de bu konuda yazışmalarımız var, ikili görüşmelerimiz de var. Ancak bugün hala mahallemdeki bazı sokaklar ile Çevre Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Halide Edip Caddesi gibi ana yollarımız üzerinde de elektrik telleri toprak altına alınma işlemi tamamlanamadı. Efeler Belediyesi’nin yapması gereken yollarımız yapılmadı ve şuanda çok kötü durumda bazı sokaklarımız. Ben mahallemde bisiklet kullanıyorum, ancak boyun fıtığım bel fıtığım arttı. Neden? Yollarımız çok kötü, o yollarda bisiklet kullanmak çok zor oluyor. Mahalle olarak önemli bir gelişme daha yaşadık. Ahmet Şerif Camimizde hizmete girdi. Ahi Evren Parkı'nın karşısında binanın zemin katında hizmet veriyor. Ramazan ayı dolayısıyla da mahalle sakinlerimizin kolay ulaşabileceği bir cami oldu, hayırseverlerinizden Allah razı olsun. Artık yeniden seçim dönemine girdik ve 4. dönem mahallemde tekrar muhtar adayıyım. Severek yaptığım bir meslek, destek veren ve katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun. Hizmete devam” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.