Takip Et
  • 18 Mart 2024, Pazartesi 16:41

“Muhtarlığı tek başıma değil, hep beraber yöneteceğiz”

Aydın’ın Efeler İlçesi merkez Cumhuriyet Mahallesi Muhtar Adayı Fadime Yavuz, “Ben bu muhtarlığı tek başıma değil, hep beraber yöneteceğiz. Çok güzel bir kadro ile yola çıktık” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Cumhuriyet Mahallesi’nin kadın Muhtar Adayı Fadime Yavuz, “Sen, ben yok biz varız” ve “Mahallemiz için yeni bir başlangıç” sloganları ile bu göreve talip olduğunu ifade etti.

“BU KONUDA BİLGİ, BİRİKİMİM OLDUĞU İÇİN CUMHURİYET MAHALLESİ MUHTAR ADAYI OLDUM”

Evli ve iki çocuk annesi olduğunu belirten Cumhuriyet Mahallesi Muhtar Adayı Fadime Yavuz, “Özel bir yapı mağazasında satış danışmanı olarak çalışmaktayım ama bu süreçte koşturmam gerektiğinden dolayı işimi bırakmak zorunda kaldım. Yakın çevremden, mahallemizdeki eksikleri, sorunları ve birçok kadın arkadaşlarımdan duyduğum sorunları gidermek, mahallemde öncü olabilmek için aday olmam konusunda destek oldu. Ben de onların sorunlarına gidermek için parktaki-bahçedeki eksikleri gördüğüm, resmi evrakların zamanında yerine ulaşmadığını gördüm ve bu enerjimle muhtar adayı olmak istedim. Birçok kurum ve kuruluşa elimin uzanabileceğini ve bu konuda bilgi, birikimim olduğu için Cumhuriyet Mahallesi Muhtar Adayı oldum. Tabii ki seçim çalışmalarım nedeniyle mahallemdeki insanlarla temaslarım devam ediyor. Birçok kapıyı çaldığımda kadınlardan, erkeklerden, yaşlılardan ve çocuklardan çok sayıda istek aldım. Bunları ajandamda ayrı ayrı not alıyorum. Mahalle halkımızın bu taleplerini zamanla, sırasıyla ve öncülüğü de kadınlar vererek hizmet üretmek istiyorum” diye konuştu.

“ÇOK DONANIMLI BİR AZA HEYETİ DE OLUŞTURDUK”

Özellikle ev hanımlarının yaşadığı sorunların ön plana çıktığını dikkat çeken Muhtar Adayı Yavuz, “Örneğin bir anne, iki çocuğu var. Birisi okulda, birisi yanında ve ‘yarım günden fazla çalışamayacağım, maddi ihtiyacım da var’ diyor. Bunlar için işbaşı eğitim programları, yarım gün çalışabilecekleri şekilde. Halk Eğitim Merkezi öncülüğünde kurslar açmaya öncülük yapmak istiyorum. Sokak hayvanları ile ilgili çok sorunlar yaşanıyor. Bakımsız hayvanlar, bakımsız parklar-bahçeler var, çocuklarımızı daha güvenli zaman geçirebilecekleri alanlara ihtiyaç duyulmakta. Bunların hepsinin notunu aldım. Mesela muhtarlığa bir resmi tebligat geliyor, bunlar zamanında ulaşmadığı için yüklü miktarda para cezasına maruz kalanlar var. Nasip olur ben buraya adımımı atarsam, mahallemize yapacağım çok şey var ve birçok kadından da bu noktada söz aldım. Ben bu muhtarlığı tek başıma değil hep beraber yöneteceğiz, gönüllüler yapacağız. Çok donanımlı bir aza heyeti de oluşturduk ve çok güzel bir kadro oldu. Birinci Azam Fadime hanım Aydın Girişimci Kadınlar Derneği yönetiminde ve özel bir kreşi var. Çocuk dilinden anlayan, kadın ruhundan anlayan birisi. Ona keza mahallemizi esnaflarından Tostçu Serkan Aydın hem siyasi açıdan hem kişilik açısından çok kaliteli bir kardeşim. Yine pideci esnafımız var mahallemizi çok iyi biliyor. Muaz Çubuk abim var, yılların Aydınlısı ve Aydınspor ile ilgili geçmişi var. Ev hanımlarımız var Özlem Güner, Firdevs Baysan. Sağlık çalışanı Aliye Banu Akşit var. Bu arkadaşlarımın da ev hanımlarından getirdikleri çok güzel projeler var. Bir de emekli postacı Muhittin abim var, mahallemize çok hakim. Çok güzel bir kadro ile yola çıktık. Mahalle halkımızın desteğiyle de bu göreve talip olduk” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.