Takip Et

/>

SON DAKİKA

İşte 2014'te Aydın'daki tren kazası bilançosu

17 Aralık 2014, Çarşamba 08:00

     


İncirliova'da tren kazaları ile ilgili Kaymakam Adem Ünal’ın organize ettiği TCDD İzmir 3. Bölge Müdür Yardımcısının da katıldığı bir toplantı düzenlendi. Toplantıda bu yıl Aydın'da 35 tren kazası gerçekleşirken, 10 kişinin öldüğü belirtildi.

İncirliova Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya İncirliova Kaymakamı Adem Ünal, TCDD İzmir 3. Bölge Müdür Yardımcısı Nizamettin Çiçek, İlçe Garnizon Komutanı Mehmet Lütfi Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Kazım Günaydın, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Son yıllarda yaşanan tren kazalarının en aza indirilmesi için gerekli eğitimlerin çoğaltılması gerektiğine değinen Kaymakam Adem Ünal, “Sivil toplum örgütleri, şoförler, okullar ve vatandaşların tren kazaları konusunda bilinçlendirme eğitimleri vermeliyiz. Tren kazalarından dolayı hayatını kaybeden insanlarımızın hayatını kaybetmemesi için elimizden gelen gayreti göstererek ölümlü tren kazalarını en aza indirmemiz, hatta yok denecek kadar olmasını sağlamamız gerekiyor” dedi.

EN ESKİ İSTASYON

TCDD İzmir 3. Bölge Müdür Yardımcısı Nizamettin Çiçek ise, “İncirliova Tren İstasyonu 1856 yılında yapımına başlanmış ve 1866 yılında İngilizler tarafından bölgenin hizmetine açılan ilk tren istasyonudur. Bu bölgede tren istasyonunun ve demir yolunun faaliyete geçmesi ile bölge daha çabuk kalkındı. TCDD olarak biz de elimizden gelen gayret ve çabayı sarf ediyoruz. Bölgede 544, Aydın’da 109, İncirliova’da ise 6 hemzemin geçit bulunuyor. Türkiye ortalamasına bakıldığı zaman İncirliova’da hemzemin geçit rakamları ortalamanın üstünde görülüyor. Hemzemin geçit aralıkları bölgede 1,9 kilometre, Aydın’da 1,3 kilometre iken İncirliova’da bu rakam 1,2 kilometreye kadar düşüyor. Son 7 yıla bakıldığında kaza ve ölümlü kaza sayısında oldukça azalma gözüküyor. Aydın’da 2007 yılında 61 tren kazası gerçekleşirken, bu rakam 2014 yılında yüzde 50 gerileyerek 35’e kadar düştü. 35 kazada da 10 kişi hayatını kaybetti. İnşallah bu rakamlar bundan sonra daha az seviyede olur” dedi.

YERİNDE İNCELEDİLER

Toplantı sonrası heyet İncirliova'da en çok tren kazasının yaşandığı yer olarak bilinen Atatürk Mahallesi’nde bulunan bariyersiz hemzemin geçit ve TCDD tarafından yapılan alt geçitte incelemede bulundu. Heyet, demiryollarındaki incelemeler sonucunda eksiklikleri tespit ederek, gerekli çalışmaların yapılacağı ifade edildi. Tren kazalarında ise, en çok hatanın yaya ve sürücülerde olduğu, bunun için de karayollarındaki kırmızı ışıkta geçiyormuş gibi sürücülere cezai işlem uygulanması gerektiği konuşuldu. (BURHAN CEYHAN)







 
Son Eklenen Haberler