• 13 Mart 2026, Cuma 11:53

Mimar Sinan Lisesi öğrencilerine Teraryum ve Kariyer Atölyesi

ADÜ Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Kırmacı, Efeler’deki Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle kariyer planlaması ve teraryum çalışması üzerine bir araya geldi.

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencileri, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Biyoloji Bölümü Botanik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Kırmacı’yı okul konferans salonunda ağırladı. Prof. Dr. Kırmacı, öğrencilerle verimli ders çalışma yöntemleri, motivasyon, kariyer planlaması ve ekosistem konularında bilgi paylaşımında bulundu.

UYGULAMALI TERARYUM ÇALIŞMASI YAPILDI

Etkinlik kapsamında, Biyoloji zümresinin hazırlayacağı teraryum sergisi için de bilgilendirme yapan Prof. Dr. Kırmacı, öğrencilerle uygulamalı teraryum çalışması gerçekleştirdi. Öğrenciler, hem bilimsel bilgilerini pekiştirme hem de kendi mini ekosistemlerini oluşturma fırsatı buldu.

Okul yetkilileri, etkinliği organize eden Biyoloji Öğretmeni Nejla Karahan’a ve Prof. Dr. Mesut Kırmacı’ya teşekkürlerini iletti. Yapılan açıklamada, “Etkinlik, öğrencilerimizin hem kariyer hedeflerini şekillendirmelerine hem de doğa ve ekosistem bilincini artırmalarına önemli katkı sağladı” ifadelerine yer verildi.

Bu buluşma, öğrenciler için hem bilimsel hem de kişisel gelişim açısından unutulmaz bir deneyim olduğu belirtildi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.