Takip Et

SON DAKİKA

Çine’nin ilk traktörü gündem oldu

15 Haziran 2022, Çarşamba 15:30

     


Çine’nin ilk traktörünün 71 yıl önceki fotoğrafı, sosyal medyada gündem oldu. İlçe halkı böylelikle bölgenin çiftçilikteki önder ismi ve ilk traktörün sahibi Ali Rıza Yılmaz ile oğullarını yad etti.

Çine’de memur emeklisi İsmail Hayati Şahin’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Çine’nin ilk traktörü 1951 yılında Marşhall yardımı ile Çine Çöğürlük köyünden Çiftçi Alirıza Yılmaz'ın sahip olduğu Fordson marka mazotlu traktördür. Çine’nin bu ilk traktörü Ali Rıza Yılmaz'ın çocukları Hüsamettin, Fahrettin ve Nurettin Yılmaz(Çine eski Ziraat odası başkanı) ile damatları Ali Namlı ve Muhammed Aslan tarafından yıllarca kullanıldı. Aslı Yaşar Yılmaz’da olan 1951 tarihli fotoğraf Ali Rıza Yılmaz'ın Çöğürlük köyündeki çiftlik evinin önünde çekilmiş olup, traktörün üzerindeki eniştem Hüsamettin Yılmazdır” ifadelerine yer verdi.

“İLÇEMİZDE İLK PAMUK ÜRETİMİNİ YAPAN KİŞİYDİ”

Sosyal medyadaki paylaşım çok sayıda yorum alırken, Çöğürlük Mahallesi Muhtarı Hayrettin Eriş, “Ali Rıza Yılmaz mahallemizin önde gelen, tarım için önderlik yapan bir isim. Zeytin üretimi yapan Yılmaz, ilçemizde ilk pamuk üretimini yapan kişiydi. Kendisi ile 2 oğlu vefat etti, sadece oğlu Fahrettin Yılmaz şuan hayatta. Ben Ali Rıza Yılmaz ile vefat eden çocuklarına Allah’tan rahmet, hayattiki oğluna da uzun ömürler diliyorum” diye konuştu. 







 
Son Eklenen Haberler