AyFm 100.5

Aydın’a 16 yeni tam donanımlı ambulans

Sağlık Bakanlığı tarafından Aydın’a kazandırılan 15’i yeni, 1’i bağış olmak üzere toplam 16 tam donanımlı ambulans, ilçelerde görev yapacakları istasyonlara gönderildi. Yeni ambulanslar, acil sağlık hizmetlerinin hızını ve etkinliğini artırmayı hedefliyor.

Yeni ambulansların teslim töreni, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü önünde düzenlendi. Törene Yakup Canbolat, AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş ve Ömer Özmen, Aytekin Kaya, Aydın İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, AK Parti ve MHP Aydın İl Başkanları, ilçe başkanları, İl Sağlık Müdürü Eser Şenkul, ilçe sağlık müdürleri ile çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Eser Şenkul, Aydın’daki acil sağlık hizmetlerinin geldiği noktaya dikkat çekerek,

“‘Yaşama Yol Ver’ sloganıyla görev yapan 740 personelimiz, 2025 yılı içinde 2 milyon 800 bin kilometre yol kat ederek 123 bin 500 vakaya ulaştı. Envanterimize kazandırılan 16 yeni ambulansla birlikte 2026 yılında 81 kara ambulansı ve 52 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunmaya devam edeceğiz. Bu ambulanslar, hem vatandaşlarımıza daha hızlı ulaşmamızı sağlayacak hem de sahadaki personelimizin çalışma koşullarını güçlendirecek,” dedi.

Şenkul ayrıca, ambulanslardan birinin bağış yoluyla kazandırılmasına katkı sunan Çine Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı’na teşekkür etti. Desteklerinden dolayı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanlığı yetkililerine de şükranlarını sundu.

Program, Hasan Güneş tarafından yapılan dua ile devam etti. Ardından yeni ambulansların anahtarları protokol üyeleri tarafından sağlık personeline teslim edildi.

Ambulansların Görev Yapacağı İstasyonlar

Yeni ambulanslar, Aydın genelinde 9 ilçedeki 16 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’na dağıtıldı:

Efeler: 2 No’lu, 5 No’lu, 7 No’lu, 10 No’lu ASHİ

İncirliova: 1 No’lu ASHİ

Germencik: 1 No’lu ASHİ

Söke: 5 No’lu, 6 No’lu ASHİ

Kuşadası: 3 No’lu, 5 No’lu ASHİ

Didim: 1 No’lu ASHİ

Çine: 1 No’lu, 2 No’lu ASHİ

Karpuzlu: 1 No’lu ASHİ

Nazilli: 1 No’lu, 7 No’lu ASHİ

Törenin ardından ambulanslar sirenler eşliğinde görev yapacakları ilçelere uğurlandı. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.