Aydın’da 2026 yılı ikinci dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda milyarlık yatırımlar değerlendirildi. En fazla harcama yapan kurumlar ve sektörler dikkat çekti.
Aydın İl Koordinasyon Kurulu’nun 2026 yılı ikinci dönem toplantısı, Aydın Valisi Yakup Canbolat başkanlığında gerçekleştirildi. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda, yılın ilk üç ayını kapsayan yatırımlar ve projelerde gelinen son durum ele alındı.
Vali Canbolat, il genelinde yürütülen 307 projeden 25’inin tamamlandığını, 174’ünün devam ettiğini, 15’inin ihale aşamasında olduğunu, 93 projeye ise çeşitli nedenlerle henüz başlanamadığını açıkladı.
YATIRIM TUTARI 92 MİLYAR TL’Yİ AŞTI
Aydın’daki projelerin toplam tutarının 92 milyar 41 milyon 974 bin TL olduğunu belirten Canbolat, önceki yıllarda yapılan harcamanın 22 milyar 82 milyon 168 bin TL’ye ulaştığını ifade etti. 2026 yılı için ayrılan ödeneğin 14 milyar 330 milyon 218 bin TL olduğunu kaydeden Canbolat, yılın ilk çeyreğinde 1 milyar 844 milyon 294 bin TL harcama yapıldığını, toplam harcamanın ise 23 milyar 926 milyon 462 bin TL’ye ulaştığını söyledi.
Sektörel dağılımda en fazla harcamanın 30 milyar 819 milyon 577 bin TL ile “diğer kamu hizmetleri ve sosyal” alanında yapıldığı açıklandı. Bu alanı 21 milyar 634 milyon 783 bin TL ile ulaştırma-haberleşme, 18 milyar 978 milyon 964 bin TL ile tarım sektörü takip etti.
ZİRVEDE DSİ YER ALDI
Kurumlar bazında en fazla harcama yapan kuruluş ise 10 milyar 112 milyon 403 bin TL ile DSİ 21. Bölge Müdürlüğü oldu. İkinci sırada 5 milyar 261 milyon 766 bin TL ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yer alırken, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü 3 milyar 452 milyon 778 bin TL ile üçüncü sırada yer aldı.
“BİRLİK İÇİNDE HEDEFE ULAŞACAĞIZ”
Toplantıda konuşan Vali Yakup Canbolat, yatırımların hayata geçirilmesinde tüm kurumların uyum içinde çalışmasının önemine dikkat çekti. Canbolat, kamu ve özel sektörün iş birliğiyle hedeflere ulaşılacağına inandığını belirterek, karşılaşılan sorunların çözüm odaklı yaklaşımla hızlı şekilde giderilmesi gerektiğini ifade etti.
Toplantı, kurum temsilcilerinin yatırımlara ilişkin sunumlarıyla sona erdi. (ERDAL AYDIN)
























ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.