• 13 Nisan 2026, Pazartesi 15:44

CHP’li Bülbül: “Bu dava, ‘Siz getirin biz suç buluruz’ davasıdır”

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, İBB davasının 20. gününde Silivri’de açıklama yaptı.

Davanın haksız ve hukuksuz bir dava olduğunu kaydeden CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül Bülbül, bu durumun verilen ifadelerle bir kez daha ortaya çıktığını belirtti. Bülbül, “Bu yargılama açıkça ‘Siz getirin biz suç buluruz’ yargılamasıdır. Türkiye bir hukuk devletiyse bu davada açık ve net beraat kararının verilmesi gerekmektedir” diye konuştu. 

Bülbül, şu açıklamayı yaptı:

“Ekrem İmamoğlu ve yol arkadaşlarımızın yargılandığı davanın 20. gününde Silivri’deyiz. Necati Özkan savunmasında, ‘Hakkımda casusluk iddiası var ancak bir tek delil yok. Benden casus olur mu?’ dedi. Özkan, Stalin’in gizli polis müdürü Lavrentiy Beria’nın ‘Siz bana getirin, biz ona suç buluruz” dediğini hatırlattı. Bu yargılama açıkça ‘Siz getirin biz suç buluruz’ yargılamasıdır. Bu bir kumpas davasıdır. Bugün verilen ifadeleri de bu davanın bir kumpas olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

“BERAAT KARARLARI VERİLMELİDİR”

Delilsiz, mesnetsiz, boş bir iddianame ile karşı karşıya olduğumuz yapılan duruşmalarda ortaya çıkmıştır. Bu, Cumhurbaşkanı Adayımız Ekrem İmamoğlu’nun önünü kesme davasıdır. Davanın savcılarına da sesleniyoruz:  Boş, belgesiz iddianameler Türkiye’de hukuk devletini kuramazsınız. Türkiye bir hukuk devletiyse bu davada açık ve net beraat kararının verilmesi gerekmektedir. 

“AKP, DÜNYAYA İZAHAT BORÇLU” 

Ayrıca AİHM, İmamoğlu’nun başvurusuna yönelik tutuklamanın siyasi saiklerle yapılıp yapılmadığını ve cumhurbaşkanı seçimlerindeki adaylığı ve seçim sürecine aktif katılımına engel olup olmadığı sorularını yöneltmişti. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Bülbül, “Bu açıkça, uluslararası camiada AKP iktidarının acziyetinin ilanıdır. Yaptığı hukuksuz yargı operasyonlarına kendi seçmenini dahi ikna edemeyen AKP, bugün AİHM nezdinde dünyaya da bir izahat borçludur. Siyasi saiklerle rakibini zindana atmanın ortaya çıkardığı meşruiyet krizi git gide büyümeye devam edecek” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.