Türkiye İş Bankası Tarım Bankacılığı yetkilileri, Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin Ziraat Fakültesinde öğrencilerle bir araya gelerek tarım finansmanına ilişkin güncel bilgileri paylaştı.
Türkiye İş Bankası Tarım Bankacılığı Bölümünden gelen yetkililer, tarım sektöründe finansal farkındalığı artırmak ve öğrencilerin sektörel donanımını güçlendirmek amacıyla Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin Ziraat Fakültesini ziyaret etti. Fakülteye yapılan ziyarette banka temsilcileri, Dekan Prof. Dr. Mustafa Sürmen tarafından makamda kabul edildi. Ziyaret kapsamında sektör profesyonelleri ile öğrencilerin buluşturulması hedeflendi.
SUNUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Ömer Faruk Durdu Salonu’nda düzenlenen programa öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı. İş Bankası Tarım Bankacılığı Bölümünde görev yapan Ziraat Yüksek Mühendisleri Mustafa Alper Devran ve Ahmet Nazmi Durgut, tarım finansmanının güncel dinamiklerini içeren kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.
Prof. Dr. Renan Tunalıoğlu’nun moderatörlüğünde yürütülen sunumda şu başlıklar öne çıktı: Türkiye’de tarımın ekonomik rolü, tarımsal işletmelerde finansman süreçleri, tarım kredilerinin yapısı, sürdürülebilir tarım yatırımlarının bankacılık açısından değerlendirilmesi ve üreticilere yönelik finansal destek mekanizmaları gibi konular ele alındı. Ayrıca bankanın tarım sektörüne özel geliştirdiği ürün ve hizmetlere ilişkin bilgiler paylaşıldı.
Soru-cevap bölümünde yetkililer, uygulamaya yönelik örnekler ve güncel sektör verileri üzerinden detaylı değerlendirmelerde bulunarak öğrencilerin sorularını yanıtladı.
ÖDÜLLER TAKTİM EDİLDİ
Etkinliğin interaktif yönünü güçlendirmek amacıyla program sonunda bir bilgi yarışması gerçekleştirildi. Yarışmada dereceye giren üç öğrenciye, İş Bankası tarafından PAZARAMA platformu üzerinden hazırlanan ödüller takdim edildi. Program toplu fotoğraf çekimiyle tamamlandı. (İREM DELİCE)























ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.