Takip Et

Cep Delik Cepken Delik

6736 sayılı Torba Yasa ile 8 milyon 527 bin 452 vatandaş borcunu yapılandırdı.

'Mevcut düzende birkaç ay sonra yapılandırmalar tek tek bozulmaya başlayacak ve mükellefler bir sonraki yapılandırmayı beklemeye başlayacak 'diye bitirmişim 6 Aralık’taki yazımı.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen “torba” kanuna bir madde ilave edilerek 6736 sayılı Kanun'a göre yapılandırılan borçların 1. taksidini ödeyemeyenlere yeniden ödeme hakkı getirildi.

Yapılan düzenlemeye göre; maliye borçlarının, SGK borçlarının birinci taksidini zamanında yapmayanların, ödenmeyen taksitlerini 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödemeleri halinde yapılandırmaları bozulmayacak.

2017 yılının Ocak ayından itibaren ödenmesi gereken taksitlerin ödeme süreleri de taksit ödeme sürelerinin bitim tarihinden itibaren dörder ay uzatıldı. Yani ocak ayında yapılması gereken ödemeler mayıs ayında, şubat ayında yapılması gerekenler haziranda ve izleyen her taksit bu şekilde 4 ay ertelenerek ödenebilecek.

Ayrıca borçlarını peşin ödemeyi seçerek yapılandırmış ama ödeyememiş vatandaşlar, borçlarını isterlerse taksitle ödeyebilecek ve yapılandırma hükümlerinden faydalanabilecek.

Böylelikle torba yasanın torbası çıkmış oldu. Vatandaşın borcu torbalara sığmıyor.

Şimdilik yapılandırmalar bozulmadı. Ama vatandaş 36 aylık süreci tamamlayıp tüm borçlarını ödeyebilecek mi?

Orhan Veli’nin delikli şiiri geldi aklıma.

Cep delik, cepken delik,

Kol delik, mintan delik,

Yen delik, kaftan delik,

Kevgir misin be kardeşlik !

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.