Takip Et

Estetik Parası SGK'dan

Estetik ve güzellik için yapılan ameliyat ve tedavilerin masrafları belli şartlarda SGK tarafından karşılanıyor.

SGK, sigortalıların muayene, ilaç ameliyat ve diğer tedavi masraflarını belirli şartlarda karşılıyor. Sigortalı olarak çalışanlar, emekliler ve bakmakla yükümlü olunan kişiler hastanelerden sağlık hizmeti alabiliyor.

Bu arada Genel Sağlık Sigortası primi olarak ayda 60,88 lira ödeyenler de sağlık hizmeti alabiliyor. Bu hizmetlere tedaviler ve operasyonlar da dahil ediliyor. SGK'nın karşıladığı tedaviler kapsamına son dönemlerde estetik ve güzellik operasyonları da girdi. Estetik ameliyatları ile diğer güzellik giderlerinin SGK tarafından karşılanması için belli şartlar bulunuyor.

Yapılacak operasyonun vücut bütünlüğünü sağlamak amacıyla gerçekleştirilmesi gerekiyor. Diğer yandan gerek iş kazası gerekse meslek hastalığına, kazaya, hastalıklara veya doğuştan olan hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkan durumlarda yapılacak sağlık hizmetleri kapsamında da estetik tedavi bedellerini SGK karşılayabiliyor.

 

YAŞLIYA 825 TL MAAŞ

Emeklilik için yeterli primi olmayanların yaşlılıkta maaş imkanı var. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan ve aylık geliri düşük olanlara 65 yaş aylığı fırsatı sunuluyor. Halen yaşlılara aylık 265,79, 3 aylık da 797,38 lira ödeniyor. Bu tutar Temmuz'da memur maaşlarının artmasıyla yükselecek. Eğer yüzde 3.52'lik (zam+eflasyon farkı) memur zammı tahmini gerçekleşirse, yaşlılara aylık ödenen tutar 275,15 liraya, 3 aylık ödeme de 825,45 liraya çıkacak. Maaş imkanından faydalanmak için kaymakamlığa başvuru yapılması gerekiyor.

 

EV ALANA 20 BİN LİRA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca ailelerin ev sahibi olabilmeleri için Mayıs 2016'da başlatılan 'Konut Hesabı ve Devlet Katkısı' uygulamasında 13 bin hesaba ve 81 milyon lira birikime ulaşılırken, yeni düzenlemeyle desteğin üst oranının yüzde 20'den yüzde 25'e, tutarının da 15 bin liradan 20 bin liraya yükseltilmesi ilgiyi daha da artıracak.

Bakanlık, yeni düzenlemeyle, uygulamada 5 yıl ve daha uzun süre kalanlara ödeme miktarının en fazla yüzde 25'i kadar destek sağlayacak. Bu destek, en fazla 20 bin lira olacak. Bu oran her yıl yeniden değerleme oranı kadar da artırılacak. 5 yılda 80 bin lira birikim yapan, ilk evini aldığında 20 bin lira devlet katkısı alabilecek. Konut hesaplarında biriken paralara ilk devlet katkısı 2019'da ödenecek.

 

ENERJİYE DESTEK

Halkbank işletmelerin enerji verimliliğinin artırılması ve yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygınlaşması amacıyla dört yeni kredi paketi sunacağını duyurdu.

'Enerji Verimliliğine Yönelik Dönüşüm Kredisi', 'KOBİ'lere Enerji Veren Kredi', 'Yeşil Enerji Kredisi' ve 'Konut Yalıtımı Destek Kredisi'ni hayata geçiren Halkbank'ın Genel Müdürü Osman Arslan, "İşletmelere sağladığımız finansal desteğin, yeni yatırımların yanında enerji verimliliğini ve yenilenebilir enerjiyi öne çıkaran projelere dönüşmesi Türkiye için çifte kazanç olacak" dedi.

Banka böylece büyük küçük birçok firmaya enerji konusunda destek verecek. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.