Takip Et
  • 22 Ağustos 2017, Salı

Doğum Yardımı Ödemelerine Yeni Düzenleme

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, doğum yardımı ödemelerini tek merkezden yapacak. Bakanlık, tüm il müdürlüklerinin her ay PTT’ye yaptıkları transfer işlemlerini kaldırarak, hak sahiplerinin yardımları daha kısa sürede almasını hedefliyor.

 

Doğum Yardımı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

Doğum yardımı ödemelerine aracılık yapan kuruluşlara gönderilen tutarlar, Bakanlık Merkez Saymanlık Müdürlüğüne aktarılacak.

 

İadeye ilişkin başvurusu Doğum Yardımı Sistemine girilmiş ancak işlemleri henüz tamamlanmamış kayıtlara ilişkin işlemler de bakanlık ve il müdürlükleri tarafından sonuçlandırılacak.

 

Yönetmelik değişikliğiyle, tüm il müdürlüklerinin her ay PTT'ye yaptıkları transfer işlemleri de kaldırılmış olacak. Böylece transfer işlemleri sırasında geçen yaklaşık 10 günlük iş kaybı önlenecek ve hak sahiplerinin daha kısa sürede yardımları almaları sağlanacak.

 

KAYIT DIŞI İLE MÜCADELE

Sosyal Güvenlik Kurumu denetmenlerince yılın ilk 6 ayında gerçekleştirilen kontrollerle, 2 bin 330 iş yeri kayıt altına alındı, sosyal güvencesiz çalışan 9 bin 558 kişinin sigortası yapıldı

SGK, 2007'de yüzde 45 civarında olan kayıt dışı istihdam oranını, etkin mücadeleyle geçen yıl yüzde 33 seviyesine düşürdü. Kurum, kayıt dışı istihdam oranındaki her 1 puanlık azalışa karşılık 1 milyar liralık yükten kurtuldu.

Kurum, bu faaliyetler sayesinde 85 milyon lira prim geliri elde ederken, kayıt dışı işçi çalıştıran işverenlere de toplam 15 milyon lira ceza kesildi.

 

YENİDEN YAPILANDIRMADA İKİNCİ FIRSAT OLACAK MI?

7020 Sayılı yapılandırmanın son günü olan 31 Temmuz’da aşırı yoğunluktan bilgisayar sistemlerinde zaman zaman aksamalar olmuştu.

Önceki yapılandırmalarda vergi mükelleflerine her seferinde ilk iki taksidi beraber ödemeleri şartıyla ikinci bir fırsat verilmişti.

Borcunu ödeyemeyen çok sayıda esnaf yapılandırmasının devam etmesini istiyor.

Umarım konuyla ilgili düzenleme en kısa zamanda yapılır. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.