Takip Et

İşletme ve muhasebe mezunları İşsizlikte 1.sırada

İşsizlik, ülkemizin bir numaralı sorunu. Özellikle genç işsizler’in istihdama katılamaması hem gençler hem de büyük umutlarla onları okutan aileleri için kanayan bir yara.

Her yere programsız bir şekilde üniversiteler açılıyor. Son dönemde işsiz üniversite mezunlarının sayısı hızla artmaya başladı. Deyim yerindeyse diplomalı işsizler ordusu oluştu.

KHK ile işsizlik sigortasından genç işsizlerin istihdama katılması için teşvikler oluşturuluyor. Ama işsizlik rakamlarına baktığımızda sorun geçici çözümlerle çözülemeyecek kadar derin. Türkiye İş Kurumu’nun üniversite mezunları için hazırladığı işsizlik kaydı listesinde 509 bin 536 genç işsiz bulunuyor. En çok işsizlik kaydının yapıldığı üniversite mezunlarının başında işletme mezunları geliyor. 82 bin 375 işletme ve ilgili işletmecilik bölümleri mezunu iş için kuruma başvuruda bulundu. İkinci sırada, 21 bin başvuru ile muhasebe mezunları var. 20 bin iktisat bölümü mezunu genç işsiz üçüncü sırada. İşsizlik kayıtlarında 19 bin ile bilgisayar mezunları, 16 bin ile de siyaset mezunları 4. ve 5. sırada yer alıyor.

Kara liste uzayıp gidiyor. Ekonominin olmazsa olmazı işletmeciler ve muhasebecilerin dahi istihdam edilemediği piyasa endişe yaratıyor. En az işsizlik kaydının yapıldığı bölümlerin başında ise tekstil mühendisliği yer alıyor. Tekstil mühendisliğinden 500 kayıt, 503 kayıt ile otomasyon teknolojileri, 531 ile Almanca öğretmenliği yer alıyor. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.