Takip Et

Sel bu kez Kisir'i teğet geçti

Önceki hafta sonu Söke ve çevresinde aşırı yağışlarla gelen sel felaketinde bir kişinin hayatını kaybettiği onlarca hayvanın telef olduğu ve bir çok evin kullanılamaz hale geldiği Söke'nin Beşparmak Dağı eteğinde bulunan Kisir Mahallesinde etkili olan aşırı yağışlar, DSİ tarafından yapılan çalışmalar sonunda hasarsız atlatıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Beşparmak Dağlarında etkili olan yaklaşık 2 saat süren şiddetli yağışta Kisir Mahallesinin ortasından geçen çay bir anda dolu dolu akarak taşmaya yüz tuttu. Muhtar Baki Suna durumu DSİ ve Aydın Büyükşehir Belediyesinin ilgili birimlerinin uyararak teyakkuza geçirdi.

Geçtiğimiz günlerde bölgede yaşanılan sel felaketi sonrası yürütülen ıslah çalışmaları sonrası debisi yükselen Kisir çayı yükselerek tehlike oluşturdu.

’KUMDAN KALELERLE ÖNLEM OLMAZ’

Her aşırı yağışlarda aynı sendromu yaşadıklarını söyleyen Kisir Mahalle Muhtarı Baki Suna, ””Beşparmak Dağı eteğindeki köyümüze Mal Deresi, Mal Kayası başta olmak üzere on dört dere akmakta. Yıllarca gölet yapılması için çabaladık, olmadı. Aşırı yağışlarda gelen sular kar topu gibi büyüyerek köyümüz için ciddi tehdit oluşturmakta. Devletimiz her şeyden önce bu bölgeye gölet projesi düşünmeli. Yoksa köyümüzün içinden gelen çayın ıslahı artık işe yaramıyor. Kumdan kalelerle bu işten sonuç alamıyoruz” dedi. (NECATİ MALDAR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.