Aydın’ın Köşk ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda, bir evden çok sayıda ruhsatsız tabanca, otomatik ve yarı otomatik tüfek ile yüzlerce fişek çıktı. Ev adeta silah deposuna döndü.
Aydın İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Köşk İlçe Jandarma Komutanlığı ile KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, ruhsatsız silah ticaretine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında önemli bir operasyona imza attı. Köşk ilçesi Kızılcayer Mahallesi’nde, suç örgütlerine silah temin ettiği tespit edilen 61 yaşındaki K.S.’nin adresi takibe alındı.
BOMBA ARAMA KÖPEKLERİYLE ARAMA YAPILDI
16 Aralık 2025 tarihinde şüphelinin evi ve eklentilerinde bomba arama köpeklerinin de katılımıyla arama gerçekleştirildi. Yapılan aramalarda, cephaneliği aratmayan sayıda ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirildi. Evden ruhsatsız tabancalar, tam otomatik ve yarı otomatik av tüfekleri, çok sayıda şarjör ile yüzlerce fişek çıkarıldı.
ŞÜPHELİ GÖZALTINDA
Operasyonun ardından K.S. gözaltına alındı. Şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı öğrenildi.
Aydın İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, yasa dışı silah ticaretiyle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı. Halkın huzur ve güvenliği için denetim ve operasyonların aralıksız devam edeceği belirtildi. (ERDAL AYDIN)























ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.