Takip Et
  • 28 Şubat 2024, Çarşamba 16:32

Elitium’un kalbinde saklı cennet

Aydın’ın keşfedilmeyi bekleyen gizli cenneti Elitium Thermal Hotel, içinde bulundurduğu tarihi Meryem Ana Hamamı ile ziyaretçilerini bekliyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Geçmişi hakkında yazılı bir belge bulunmayan tarihi Meryem an Hamamı’nın hikayesini otel sahibi Ali İhsan Durmaz’dan dinledik. Tarihi hamamı görmek için yurt dışından bile ziyaretçilerin geldiğini ifade eden Durmaz, yapının tarihini netleşmesi için alanında uzman arkeologlara ve tarih bilimcilere çağrıda bulunarak otele davet etti.

“BÖLGE İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ŞANS”

Elitium Thermal Hotel’in çevresinde birçok tarihi yapı olduğuna dikkat çeken Durmaz, “Germencik‘te bulunan otelimizin bir çok tarihi özellikleri mevcut. Bölgenin de bir çok tarihi yapıya ev sahipliği yapıyor olması bizler için de Germencik içinde bir şans. Magnesia‘nın bize yakın olması, hemen arkamızda Efes’e yol geçmesi, hem sağımızda hem solumuzda taşköprülerin olması ve otelimizin içerisinde de tarihi Hz. Meryem Ana Hamamı bulunması bizler için ve bölge için çok büyük bir şans” dedi.

 

MERYEM ANA HAMAMI’NIN NET BİR TARİHÇESİ YOK

Tarihi hamam hakkında yazılı net bir bilgi olmadığı ancak bölge halkının anlattıkları kadar bilgi sahibi olduklarını ifade eden Durmaz, “Bir rivayete göre Hz. Meryem Ana Hamamı olarak geçen bu yapı tam tarih bilgisi olmasa da bölge halkının rivayetine göre Meryem Ana’nın bu bölgeden Efes’e geçtiği, bu yapı içerisinde bulunduğu ve taşköprülerden Efes’e doğru ilerlediği söyleniyor. Bununla ilgili yazılı bir belge yok, bu sadece halk arasında konuşulan bir bilgi. Bu bizim için çok büyük bir şans çünkü tarihi Meryem Ana Hamamı ile bir çok ziyaretçi misafir ediyoruz. Yurt dışı ziyaretçilerimiz bile bu hamamı görmek için misafirimiz oldu. Otelimizde konaklayıp hamamda yıkanmaları bizim misafirlerimiz için güzel bir hizmet. Yurt dışından, Türkiye’nin belirli bölgelerinden bir çok kişi Meryem Ana Hamamı’nı görmek için otelimizi ziyaret ediyor. Meryem Ana Hamamı olarak adlandırdığımız bu yapı ilk önce taşla sonrasında tuğla ile devam eden bir yapıya sahip. Biz buradan arkeologlarımıza, üniversite hocalarımıza çağrı yapıyoruz gelip bu yapıyı inceleyip bilgi sahibi olabilirler. Anıtlar kurulundan tescilli bir alan içerisinde olduğumuz için hamamın yapısına herhangi bir müdahalede bulunulmamıştır. Tamamen doğal, yüzyıllardır dokusu bozulmayan bu tarihi yapıyı görmeye bütün tarih severleri bekliyoruz” şeklinde konuştu. (ERDAL AYDIN) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.