AyFm 100.5
  • 4 Mart 2026, Çarşamba 09:41

Ev ve arsa alacaklar dikkat! Tapu işlemlerinde yeni dönem başlıyor

Adalet Bakanı Akın Gürlek, tapuda belirli miktarı aşan işlemler için avukatla temsil zorunluluğu getirilmesinin planlandığını açıkladı. Düzenleme 12. Yargı Paketi kapsamında gündeme gelebilir.

Akın Gürlek, tapu işlemlerinde hukuki güvenliği artırmayı hedefleyen önemli bir düzenlemenin gündemde olduğunu duyurdu. Gürlek, belirli bir parasal değeri aşan tapu işlemlerinde avukatla temsil zorunluluğu getirilmesini planladıklarını açıkladı.

İstanbul’da düzenlenen ve İstanbul 2 Nolu Barosu tarafından organize edilen iftar programında konuşan Gürlek, baro yönetiminin ilettiği talepler doğrultusunda çeşitli yasal düzenlemeler üzerinde çalışma başlatıldığını ifade etti.

Bakan Gürlek, yapılması planlanan düzenlemenin hem tapuda hukuki güvenliği güçlendireceğini hem de avukatlık mesleğine katkı sağlayacağını belirtti.

12. YARGI PAKETİ İLE TAPU İŞLEMLERİNDE AVUKAT TEMSİLİ 

Adalet Bakanı Gürlek, hükümetin yargı alanında yürüttüğü reform çalışmaları kapsamında hazırlanan 12. Yargı Paketi içinde tapu işlemlerine yönelik yeni düzenlemelerin yer alacağını dile getirdi.

Gürlek konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu hedeflerden bazıları, bazı iş ve işlemlerde avukatla temsil zorunluluğunun getirilmesi. 12. Yargı Paketi’nde talimat da verdik, şu an yasal düzenleme de yapılacak. Tabii Meclisimizin de aynı yönde bir irade göstermesi halinde tapuda belirli miktarı geçen işlemlerde avukatla temsil zorunluluğu getirmeyi istiyoruz. Bu hem işlemlerin hukuki güvenliğe kavuşması hem de avukatlarımıza en azından küçük bir fayda sağlaması için önemli. Bu konuda Hukuk İşleri Genel Müdürlüğümüze ve Özel Kalem Müdürlüğümüze talimat verdim. İnşallah 12. Yargı Paketi’nde belirli miktarı geçen işlemlerde tapuda avukat sorumluluğu getireceğiz" (HABER MERKEZİ)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.