AyFm 100.5

Aydın’da hamilelerin tek durağı

Hamilelik denince akla ilk gelen durumlardan biri olan aşerme, Aydın’da bir manavı bambaşka bir konsepte dönüştürmüş durumda. Aşeren ve Hamile Manavı, Denktaş kardeşlerin 20 yılı aşan tecrübesiyle, Türkiye’nin dört bir yanına taze meyveden sıra dışı turşulara kadar pek çok ürünü ulaştırıyor. Gece yarısı gelen taleplere kapı açan işletme, özellikle hamile annelerin aradığını bulma misyonuyla çalışıyor.

Aydın Merkez’de 20 yılı aşkın süredir manav işletmeciliği yapan Mesut ve Mustafa Denktaş kardeşler, klasik bir manav olarak başladıkları işlerini bugün tamamen farklı bir noktaya taşımış durumda. Mesut Denktaş, işletmelerini şöyle anlattı: “Yaklaşık 20 senedir manav işletiyoruz. Abimle ortak bir işletmeyiz. Bulunmayan meyvelerin ticaretini yapıyor, aşerenlere ve hastalara şifa olacak ürünler satıyoruz.”

“BİR KAVUNLA BAŞLADI HER ŞEY”

Mustafa Denktaş, işlerinin dönüşüm hikâyesini şu sözlerle özetledi : “Manav olarak başladık. Bir gün müşterimize kavun lazım oldu, tedarik ettik. Sonra depolamaya başladık. Aşerenler ‘Erik var mı, çağla var mı?’ diye sorunca diğer ürünleri de bulduk. Zamanla yurt dışından da meyve getirmeye başladık.”

Bugün işletme, hem Türkiye’nin hem de yurt dışındaki müşterilere kargo gönderiyor.

ÇAĞLA, ERİK VE ŞEFTALİYE BÜYÜK İLGİ

Mevsimsel taleplerin arttığını belirten Denktaş, şu anda en çok yeşil erik, çağla ve şeftalinin istendiğini söyledi. Günlük kargo sayısının dikkat çekici seviyelerde olduğunu belirterek: “Dün yaklaşık 50 kargo gönderdik. Yarısı nektarin ve şeftaliydi.” diyerek talebin yoğunluğunu ifade etti.

GECE 05.00’TE AÇILAN KAPI: “AŞEREN ZAMANI BEKLEMİYOR”

Denktaş kardeşlerin en çok bilinen özelliği, gece-gündüz fark etmeksizin müşterilerine yanıt vermeleri. Mesut Denktaş, yaşadığı ilginç bir olayı şöyle aktardı: “Bir gece saat 5’te müşterimiz 45 kere aradı. Erik istiyordu. Telefonu sessize alamıyoruz çünkü aşeren çok oluyor. En sonunda kalkıp dükkânı açtım. Hatta beni evden alıp getirdiler. Ürünü verdik, işini gördük. Aşeren zamanı olmuyor.”

“TEZGAHTA HUZUR BULUYORUM”

Aslında gemi makineleri mezunu olan Mesut Denktaş, mesleğini bırakmak yerine tezgâhın başında kalmayı seçmiş: “Gemi makineleri okudum ama meyveyi bırakamadım. Tezgâhla uğraşmak bana huzur veriyor. Akşama kadar uğraşsam bıkmam.”

İLGİNÇ TURŞU ÇEŞİTLERİ DİKKAT ÇEKİYOR

Manavın sadece meyveleri değil, sıra dışı turşuları da ilgi görüyor. İşletmede kelekten yeni dünyaya, çağladan bamya turşusuna kadar birçok çeşit bulunuyor. Denktaş, tüm turşuların kendi üretimleri olduğunu belirtti. (İREM AKCAN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.