AyFm 100.5

Fibar Tur, Tralleis'te Aydın'ın lezzetlerini tanıttı

Aydın'ın turizm firması Fibar Tur, TRT 1 ekranlarında yayınlanan Lezzetli Tavsiye programında Aydın'ın yöresel lezzetlerini tanıttı.

Sanatçı Turgay Başyayla'nın sunduğu Lezzetli Tavsiye programı 25 Ekim Cumartesi yayımlanan bölümünde yöresel lezzetler ve coğrafi işaretli ürünler başta olmak üzere Aydın'ı tanıttı. Programın kapanış bölümü Aydın denince akla gelen noktalardan biri olan Tralleis Antik Kenti'nde çekildi. Burada Fibar Tur ekibi tarafından ağırlanan sunucu Başyayla ve TRT ekibi ile Fibar Hotel Zincirlihan'da ilgi gören Çökertme Kebabı'nın yapım aşamalarını görüntüledi. 

Program Aydın'ın bir diğer turizm merkezi olan Karacasu'da çömlek yapımı ile başladı. Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Dalama Mahallesi'nde ise yine yöresel lezzetlerden olan Dalama Tandırı'na da yer verildi. Aydınlı kadınların sonbahar aylarında nar ekşisi ve incir reçeli yaptığı anları da ekrana taşıyan programda coğrafi işaret tescilli çöp şişin de tanıtımı yapıldı.

Programın son bölümü Efeler ilçesinde bulunan Tralleis Antik Kenti'nde çekildi. Antik kentteki çalışmaların da sponsoru olan Fibar Tur işletme sahibi Fırat Barışık ve Tralleis Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Murat Çekilmez programda hazır bulundu. Bölgenin geçmişi ile ilgili bilgi veren Çekilmez yakın zamadan ziyarete açılacağının müjdesini verdikten sonra Başyayla'ya Tralleis'i gezdirdi. Turgay Başyayla'nın Çökertme türküsünün seslendirdiği sırada ustalar tarafından yapılan Çökertme Kebabı'nın yanı sıra Paşa Böreği, kabak köftesi, turşu, pazı kavurması ve kabak tatlısı da sunum masasında yer aldı. (YUNUS TURUPÇU)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.