Takip Et

Murat MENZİLCİ

Birleştirici Güç "Dil"

16 Nisan 2016, Cumartesi

     

Dil, bir milletin hafızasıdır. Geçmişten günümüze kalan en değerli mirastır. Bugüne dek nice sevinçler, nice üzüntüler dil sayesinde yaşadı, dil sayesinde hayat buldu. İsmini bile bilmediğimiz atalarımızdan bize kalan son hediyedir dilimiz. Geçmişten aldığımız ders, geleceği gösteren yöndür. Millet olabilmenin ilk ve belki de en önemli kuralıdır ortak bir dile sahip olabilmek. Öyle ki toplumlar ancak dil birliği sayesinde bir ve bütün olabilirler.

“Türk dili, Türk milleti için kutsal bir hazinedir. Çünkü Türk milleti geçirdiği sayısız felaketler içinde; ahlakını, geleneklerini, hatıralarını, çıkarlarını, kısacası bugün kendi milliyetini milliyet yapan her şeyini dili sayesinde korumuştur. Türk dili, Türk milletinin kalbidir, zihnidir” diyor Ulu Önder Atatürk. Ata’mızın güzel dilimiz Türkçe için söylediği onlarca sözden yalnızca biridir bu. Hayatını bu vatan için hiçe saymış bir devlet adamı ve komutan olmasının yanı sıra dil ve edebiyata olan ilgi ve sevgisini anlatmaya bu satırlar yetmeyecektir. 12 Temmuz 1932'de bizzat kendi talimatıyla Türk Dili Tetkik Cemiyeti adıyla kurulan Türk Dil Kurumu, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk diline verdiği önemi gözler önüne sermektedir.

İşte bu gerçekler ışığında, kendini gerçekten “Atatürkçü” olarak gören kişilerin Türk diline sahip çıkmaları gerekmektedir. Genç nesillere Türk dilinin zenginliklerini anlatmak, onlara Türkçe sevgisi aşılamak en önemli görevleri olmalıdır.

Ve gerçekten son yıllarda Türkçe’mizin içinde bulunduğu olumsuz tabloya baktığımızda iyi ki var diyebileceğimiz değerli uzmanlarımız geleceğe umutla bakmamızı sağlıyorlar. İşte bu değerlerimizden biri Feyza Hepçilingirler. Türk diline sahip çıkacak olanların gelecek nesiller olduğunun farkında olan bir uzman, kelimenin tam anlamıyla Türk dili aşığı… Kendi deyimiyle “Pop-Yazar” olmayı tercih edenlerden değil, en kıymetli miras olan Türk diline sahip çıkan önemli isimlerden biri.

Onu yalnızca Türkçe sevdasıyla sınırlandırmamız pek de doğru olmaz. Aynı zamanda gerçek bir öykücü olduğunun da altını çizmek gerekir. Usta kalem Feyza Hepçilingirler, şimdi de Aydın’da okuyucularıyla buluşmaya hazırlanıyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu söyleşi ve imza günü, 16 Nisan 2016 Cumartesi günü saat 13.00’te Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Tüm Türkçe sevdalılarıyla buluşmak üzere…



Yazarın Tüm Yazıları

Birleştirici Güç "Dil"

16 Nisan 2016, Cumartesi

Teknolojik Eğitim

2 Haziran 2015, Salı

Kayıp Zamanımız

27 Kasım 2014, Perşembe

Olanlar ve Olması Gerekenler

30 Ekim 2014, Perşembe

Bir Öğretmenim!

16 Ekim 2014, Perşembe

Yeni Öğretmen Stratejisi ve Çözüm Önerileri

1 Ekim 2014, Çarşamba

"YÖK" Artık

19 Eylül 2014, Cuma

Programlı İnsan

9 Eylül 2014, Salı

Yeni dönem, yeni sorunlar

3 Eylül 2014, Çarşamba

Eğitimde Sosyal Ağların Kullanımı

26 Ağustos 2014, Salı

Başarı ve özgüven

20 Ağustos 2014, Çarşamba

Bir Hayal mi Acaba?

13 Ağustos 2014, Çarşamba

Acaba Nereden Başlamalı?

4 Ağustos 2014, Pazartesi

Eğitimin 'Fatih'i

31 Temmuz 2014, Perşembe

Ütopya

22 Temmuz 2014, Salı