Takip Et

Mürsel Acay

Sen tebessüm et yeter

29 Nisan 2020, Çarşamba

     

Kendi kendimize yetmeyi öğrenmeliyiz. Evde kalmak sıkıcı gelebilir. Ama hastanede tek başına bir odada can sıkıntısından iyidir evde kalmak. Evde can sıkıntısı olsun , yeter ki hastalık canımızı sıkmasın, sevenlerimiz üzülmesin. Gün doğmadan neler doğar, biraz sabır.

Bu bahar belki böyle geçecek, ama bizi bekleyen nice güzel baharlar var. Hem önümüz yaz… Yazı yaşar bir dahaki bahara erişiriz sabretmekle. Hani deriz ya sabrın sonu selamet. Gerçekten bu sabrın sonu selamet olacak. Sabrederek yaşayıp, güzel günlere erişeceğiz.

Seni çağırıyor bak yüreğimin sesi. Bak ne diyor o ses…Yürekten gelen o ses gönüllere dokunuyor, sevgiyi iletiyor. Göz göze yeter, dokunmasan da, dokunamasan da gözden göze sevgi gider. Kalbinin tıkırtısı gözlerinde, sen tebessüm et ben anlarım bu da yeter.

Bahar bitiyor belki. Ama baharlar bitmez. Bahar yine gelecek. Yine cıvıl cıvıl olacak her yer. Doğa yine bize gülecek. Yine her yer yeşillenecek. Baharlar biter mi hiç. Kaç baharı yaşadı bu gönüller. Yine yaşayacağız baharları. Çocuklar yine şen olacak. Yine kendimizi doğaya vuracağız. Nasıl ki geceden sonra gündüz varsa, Kış sonrası da bahardır. Karanlığın sonunda aydınlık vardır.

Çocuklar büyüyecek gençlik çağına erecek. Sonra geleceğe adım adım ilerleyecekler. Yuva kuracaklar. Topluma yararlı işler yapıp bizi gururlandıracaklar. Bunları göreceğiz. O güzel günler elbet gelecek. Ancak o günleri görmemiz için sabırla evde kalıp kurallara uyacağız. Güzel günlere erişmek için tedbirli yaşayacağız.

İnanç dünyamız zengin, manevi dünyamız zengin. İnançla ve kararlılıkla kendimizi koruyup toplumun da ailemizin de güvenliğini düşünerek öyle hareket etmeliyiz.



Yazarın Tüm Yazıları

Sen tebessüm et yeter

29 Nisan 2020, Çarşamba

Türkiye’de yaşamak varmış

16 Nisan 2020, Perşembe

Gönüllere dokunanlar

5 Aralık 2019, Perşembe

Her kışın sonu bahardır

21 Kasım 2018, Çarşamba

Havalar soğuyor, yürekler soğumasın

5 Kasım 2018, Pazartesi